DOCO: Hisse bilançodan bağımsız yükseliyor

Korona virüsten en ağır darbeyi alması beklenen DO & CO Aktiengesellschaft (DOCO) hisseleri bugün de en çok kazandıranlar arasında

Çin’den dünyaya yayılan korona virüs salganından en fazla etkilenen şirketlerin başında gösterilen DOCO, son günlerde beklenmedik fiyat hareketleri yapıyor. 600 lira seviyesinden 200 liraya kadar gerileyen hisseler son günlerde tavan tavan yükselerek yeniden 400 lirayı geçti. Şirketin, 2020/2021 hedeflerine mevcut koşullarda ulaşılamayacağını ve temettü dağıtmama teklifinde bulunulacağını açıklaması yükselişte etkili oldu. Süregelen KOVID-19 salgını dolayısıyla dünya genelinde uçuşlarda meydana gelen ciddi azalma ve resmi makamlar tarafından organizasyonlar ve restoran işletmelerine yönelik getirilen kısıtlamalar ve yasaklamalar sebebiyle, DO & CO 1 Nisan tarihinde başlayan 2020/2021 mali yılı ile ilgili beklentilere mevcut şartlarda ulaşılmasının mümkün olmadığını açıkladı.

Şirket 2020/2021 mali yılında yaklaşık 1.3 milyar euro ciroya ulaşmayı hedefliyordu. Buna ek olarak, 2019/2020 mali yılına ait olumlu operasyonel sonuçların, krizin yarattığı olağanüstü yüklerden ve bunların ticari faaliyetler üzerindeki sonuçlarından olumsuz etkileneceği belirtildi. Belirsizliğin sürmesi nedeniyle şirket yeni beklentiler paylaşamıyor. Şirket yönetimi personel ve üretim giderlerinden tasarruf edilerek faaliyetlerin südürülmesine yönelik kapsamlı bir plan devreye koymuş olup bu süreçte operasyonların sürdürülebilirliğini garanti altına almak amacıyla yeterli nakit miktarı güvence altına alıyor. Kar dağıtmama kararı ile şirketin hisseleri sert yükselirken virüsten en ağır darbeyi alacak şirket hissedarları için risklerin devam ettiği belirtiliyor.