Derlüks karını artırmak için yeni iş kollarına yöneldi

Derlüks Deri, pandemi sonrası öne çıkan elektrikli ve A sınıfı lüks otomotiv sektörüne yatırım yaparak yeni bir şirket kurmaya hazırlanıyor

BORSAGUNDEM.COM

Hisseleri Borsa İstanbul'da işlem gören Derlüks Deri Sanayi (DERAS), tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip korona virüs (Kovid-19) pandemisi sonrası, yeni normalde öne çıkan sektörlerde önemli bir yatırım kararı aldı.

Konuyla ilgili şirket tarafından yapılan açıklamaya göre bugün toplanan yönetim kurulu toplantısında, elektrikli ve A sınıfı lüks otomotiv sektöründe yatırım yapmak amacıyla 20 milyon lira başlangıç sermayesi ile, %51'i Derlüks'ün bağlı ortaklığı, %49'u ise Cemal Güzelci ortaklığı olacak şekilde yeni bir şirket kurulmasına karar verildi. Kurulacak şirketin kurulum çalışmaları için mali işlerden sorumlu danışman Mehmet Kurt görevlendirildi.

Toplantıda ayrıca, Derlüks'ün bağlı ortaklığı Boran Meşrubat Sanayi'nin dağıtım kanallarının, bölgelerinin ve ürünlerinin çeşitlendirilmesi amacıyla, her türlü organik ve inorganik büyüme olanaklarının araştırılması için Volkan Taneri'nin görevlendirilmesine karar verildi.

Derlüks, geçtiğimiz temmuz ayından itibaren, yeni normalde öne çıkan sektörlerden, özellikle elektrikli otomotiv sanayi ve gıda üretim ve dağıtım sanayinde yatırım ve iş olanaklarının araştırıldığını açıklamıştı.