DERIM: Olağandışı fiyat hareketleri yaşanıyor

3 haftada 8 liralardan 18 liralara gelen Derimod paylarında olağandışı fiyat ve miktar hareketleri görülüyor

BORSAGUNDEM.COM

Derimod hisselerinde olağandışı fiyat ve miktar hareketleri yaşanıyor. Derimod payları Haziran ayının son haftasına 8 liralardan giriş yaptı. Hisse fiyat düzeyi yaklaşık 3 haftada hiçbir neden olmadan 18 liraları geçti ve şirket bugün %400 oranında bedelli kararı aldı.

Derimod hisselerinde herşey 27 Haziran'da sert yükselişle başladı. Bu tarihte güne 8.47 liradan giriş yapan DERIM, günü 9.83 liradan tamamladı. Tarihler 18 Temmuz'u gösterdiğinde kapanışı 17.31 liradan yapan kağıt, bugün güne 17.48 liradan başladı ve gün içi en yüksek 18.80 lirayı gördü.

BEDELLİ KARARI GELDİ HİSSE BİR YÜKSELDİ BİR DÜŞTÜ

Şirket, piyasalar öğle arasına girmişken, ikinci yarının başlamasına yakın yönetim kurulu kararını açıkladı. Açıklamaya göre %400 oranında bedelli kararı alındığı görüldü. Bu kararın ardından hisse fiyatı beklentinin aksine yükselmeye başladı ve yukarıda 18.80 lira test edildi. DERIM daha sonra sert düşmeye başladı.

BIST SORDU DERIMOD CEVAPLADI: ÖZEL BİR DURUM YOK

Borsa İstanbul yaşanan hareketlerin nedenini sordu, şirket ise bu soruya KAP'dan cevap verdi. Şirket Kamuya açıklanmamış özel bir durum bulunmamaktadır” dedi.

Şirketten KAP'a yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Borsa İstanbul 'dan 19 Temmuz 2019 (bugün) saat 13:58 de Şirketimize gönderilen yazıda gerçekleşen olağandışı fiyat ve miktar hareketlerine ilişkin kamuya açıklamamış özel bir durum olup olmadığı sorulmuş olup Şirketimizin kamuya açıklanmamış herhangi bir özel durumu yoktur."

DEVRE KESİCİ UYGULAMASI DEVREDE

Hisse senedine gelen ani satışların eşik değerine ulaşması halinde uygulamaya giren devre kesici uygulaması, DERIM'de günün ikinci yarısında gözlemleniyor.

DERIM saat 15:15 itibariyle %12.07 oranında düşüşle 15.31 liradan işlem görüyor.

Derimod'dan bedelli sermaye artırım kararı