Deniz’in sahibi koltuğunu bıraktı! Rusya’da borsanın kralı Gazprom

DenizBank’ın sahibi Sberbank, Rusya’daki koltuğunu bırakıyor. Rus Borsası’nın en değerli şirketi olan Sberbank, liderlik koltuğunu enerji devi Gazprom’a devretti.

Cömert Yıldız / Borsagündem.com  

Emirates NBD’ye satış süreci 1 yıldır devam eden, imza için Abu Dabi Merkez Bankası’ndan onay beklenen DenizBank’ın sahibi Sberbank, Rusya’daki koltuğunu bırakıyor. Rus Borsası’nın en değerli şirketi unvanına sahip Sberbank, liderlik koltuğunu enerji devi Gazprom’a devretti. Moskova Borsası’nda hisseleri yüzde 10’luk prim kazanan Gazprom’un değeri 5.2 trilyon ruble yani 82 milyar dolara ulaştı. En değerli şirket unvanını yıllardır koruyan Sber’in değeri ise 79 milyar dolar olarak seyretti.

GREF, BAŞBAKAN MI OLUYOR?

Gazprom’un yükselmesinde ise bazı dedikodular var. Itar Tass haber ajansına göre fiyat artışının arkasında ise Başbakan ve eski Devlet Başkanı Dmitry Medmedev’in şikretin başına geçme dedikodusu var. Daha önce Gazprom’u yöneten Medvedev’in yerine ise DenizBank’ın sahibi Sberbank’ın CEO’su German Gref’in adı geçiyor. Başbakanlık için adı konuşulanlar arasında Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina’nın ismi de telaffuz ediliyor.