Demirtaş: KCK müzakereye dönmeye hazır

HDP lideri, silahların susmasıyla ilgili çağrılarına terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması olan KCK’dan olumlu yanıt geldiğini söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şırnak’ın İdil ilçesinde düzenlediği grup toplantısında, silahların susmasıyla ilgili çağrılarına terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması olan KCK’dan olumlu yanıt geldiğini belirterek, “‘Biz karşılıklı olarak silahları susturmaya ve müzakereye dönmeye hazırız’ diyorlar. Ankara’ya düşen şey silahta, çatışmada, operasyonda ısrar etmek olmamalı artık” diye konuştu.Şırnak’ın Cizre ilçesine gitmek için yola çıkan ancak güvenlik güçlerinin izin vermemesi üzerine İdil ilçesinde bulunan HDP'liler, grup toplantısını da İdil Belediyesi Kültür Merkezi'nde yaptı. Grup toplantısında konuşan Eş Genel Başkan Demirtaş şunları söyledi:
 
“Yaptığımız çağrılara KCK'den olumlu yanıtlar geliyor. 'Biz karşılıklı olarak silahları susturmaya ve müzakereye dönmeye hazırız' diyorlar. Ankara'ya düşen şey silahta, çatışmada, operasyonda ısrar etmek olmamalı artık. Bugün Cizre'den başlayarak küçük, küçük adımlarla karşılıklı güven verecek adımlarla bu işi barışa doğru götürmemiz lazım.
Barış sürecinin umutla gittiği günlerde baldıran zehiri içmek kolay. Tam baldıran zehiri içileceği günlere gelindi. İşte bu günler tam da o cesaretin, tam da o fedakarlığın yapılacağı günlere gelindi. Bir bakıyorsunuz baldıran zehircileri ortada yok. Hani ne olursa olsun vazgeçilmeyecek, ne olursa olsun dönülmeyecekti? ‘Bedeli ne olursa olsun canımızla bile ödemeye hazırız’ diyenler, nerde şimdi, nerde o siyasetçiler?”