Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ekonomi yönetimiyle ilgili önemli açıklamalar

Yeni döneminde ikinci yurt dışı ziyaretini yapmak üzere Azerbaycan’a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dönüş yolculuğunda önemli açıklamalarda bulundu.

BORSAGUNDEM.COM.TR-ÖZEL HABER


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığının yeni döneminde ikinci yurtdışı ziyaretinde resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haydar Aliyev Uluslararası Havalimanı’nda Azerbaycan Başbakan Birinci Yardımcısı Yagub Eyyubov, Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Halef Halefov, Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov, Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı ve diğer yetkililer tarafından çiçekle karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

Gazetecilerin yeni ekonomi yönetimiyle ilgili yönelttiği sorulara, “Benim ekonomiyle ilgili görüşlerim biliniyor. Ancak Mehmet Şimşek ve Gaye Hanım’a çok güveniyorum” cevabını verdi.
Daha öncede birlikte çalıştığı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek hakkında pozitif açıklamalarda bulunan Erdoğan yeni Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’a da övgüler yağdırdı. Ekonomi yönetiminin başarılı olacağına inancının tam olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı, yeni ekonomi yönetiminin politikalarına müdahale etmeyeceklerinin altını çizdi.

Bu arada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığının yeni döneminde ilk yurt dışı ziyaretini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) gerçekleştirmişti. Bakü’deki diğer önemli bir ayrıntı ise Sinan Oğan’ın Erdoğan’ın ziyaretine katılmış olması.

Ermenistan'a ve tüm dünyaya Erdoğan'dan Şuşa mesajı

 

Erdoğan Kıbrıs'ta masaya dönüş şartını açıkladı

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fenerbahçe'ye tebrik mesajı