Çuhadaroğlu Metal halka açılıyor

Çok sayıda firmanın iflasın eşiğine geldiği metal sektörünün önemli ismi Çuhadaroğlu Metal, halka arzda son aşamaya geldi

Yaklaşık iki yıldır halka açılmak için uğraşan Çuhadaroğlu Metal, halka arz için son aşamaya geldi. Batan Feniş Alüminyum’dan sonra halka açık ikinci alüminyum şirketi olacak. Daha doğrusu artık Feniş Alüminyum olmadığı için kendi alanında tek şirket unvanını alacak.

SEKTÖRDE BATAN BATANA

Bu arada piyasaya olan 70 milyonluk borçları ile gündeme gelen İron Demir tam halka açılıyordu ki İflas etti. Sahibi Yıldırım kardeşler hakkında yakalama kararı çıkarıldı, ama nerede oldukları bilinmiyor. Yine Türkiye’nin önemli şirketlerinden, 30’u aşkın ülkeye ihracat yapan GÇS Metal de iflas eden firmalar arasına girdi. Adana Merkezli GÇS Metal, 2014 sonunda 6 ay vadeli 35 milyon liralık tahvil ihraç etmişti.
Yine Türkiye’nin önemli firmalarından Coşkun Metal de geçtiğimiz günlerde iflas bayrağını çekmişti. Sektörde son dönemde metal fiyatlarında yaşanan dalgalanmalarla birlikte, ekonomi ve inşaat sektöründeki yavaşlamanın etkisiyle çok sayıda firmanın battığı biliniyor

BAĞIMSIZ DENETİM ŞİRKETİ TANIDIK

Çuhadaroğlu Metal’in halka arzı için Deniz Yatırım yetkilendirildi. Yaklaşık 30 milyon liralık halka arzda hisselere 2 liraya yakın değer biçilmesi bekleniyor. Şirketin bağımsız denetimini ise AC İstanbul yapıyor. AC İstanbul tanıdık bir isim çünkü bir anda batma noktasına geldiği ortaya çıkan ve zor günler geçiren Plaspak’ın denetimini yapan şirket. Ayrıca Baysan Trafo’nun (AVHOL) bağımsız denetim şirketi de yine AC İstanbul’du.

STOKLARDAKİ BELİRSİZLİK

Çuhadaroğlu Metal’in taslak izahnamesine bakıldığında sermayesini 9.3 milyon liradan 62 milyon liraya bedelsiz artırdığı görülüyor. Şirketin stoklarında ise 16 milyon liralık bir belirsizlik olduğu dikkatlerden kaçmıyor. Ayrıca üçüncü çeyrek bilançosunda 20 milyon liralık vergi yükümlülüğü bulunmakta.

MURAT KARASU-CAN DİLMENER BAĞLANTISI

Halka arzdan en önemli detaylardan biri de eski Global Menkul çalışanı Murat Karasu’nun bu satışa danışmanlık ediyor olması. Karasu’nun hisseleri satabilmek için çok fazla kişinin kapısını çaldığı uzun süredir borsa kulislerinde konuşuluyordu. Karasu’nun son olarak, ismi çok sayıda manipülasyon olayına karıştığı öne sürülen ve borsa çevrelerinde ‘Damat’ takma adıyla tanınan Can Dilmener ile anlaştığı iddiası da kulislerde dile getiriliyor.