Çok istiyorlarsa Ermeniler'e Marsilya'yı versinler

Fransız Dışişleri Bakanlığı'nın; senatonun aldığı kararın aksine, Dağlık Karabağ'ın bağımsızlığını tanımadığını duyurmasına Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, ''Çok istiyorlarsa Marsilya'yı Ermenilere versinler'' diyerek tepki gösterdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Fransa hedef'yı alarak, '' Çok istiyorlarsa Marsilya'yı Ermenilere versinler '' dedi.

Aliyev, "Düşmanı topraklarımızdan kovduk ve yeni bir gerçek yarattık. Herkes bu gerçekliği kabullenecek. Bugün Dağlık Karabağ'da yaşayanlar Azerbaycan vatandaşıdır. Onlar Azerbaycan devletinde hayatlarının daha iyi görmek görecekler" ifadelerini kullanma.

Aliyev Fransa'ya da seslendi. "Fransa Senatosunun bizim meselemizle ne ilgisi var? Çok istiyorlarsa versinler Marsilya'yı Ermeniler orada yeniden devlet kursun" dedi. 

Fransız Senatosu geçtiğimiz ay "Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'ni" tanıyan kararı onaylamıştı. Ancak Fransız Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamayla Senato tarafından yayınlandığı kararın, ülkenin Dağlık Karabağ'ın bağımsızlığını tanımadığını duyurmuştu.