Citi Menkul, resmen kapanıyor

Citi Menkul Değerler, faaliyet izinlerinin tamamının iptal edilmesi talebiyle SPK'ya başvuruda bulundu

Citi Menkul Değerler A.Ş., faaliyet izinlerinin tamamının iptal edilmesi talebiyle Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvuruda bulundu.

SPK'nın konu ile ilgili KAP'ta yayımlanan duyurusuna göre, başvurunun Kurulca uygun görülmesi halinde Şirket sona ermek ya da faaliyet konusunu değiştirmek suretiyle sermaye piyasası faaliyetlerini durduracak ve aracı kurum olma niteliğini kaybedecek.

Citigroup, Haziran ayında stratejik gözden geçirmenin bir parçası olarak Türkiye'deki aracılık birimini kapatacağını duyurmuştu.

Citigroup, Türkiye'deki aracılık birimini kapatacağını ve bu ülkeye bağlı müşterilerine Londra'dan hizmet vereceğini açıklamıştı.

SPK duyurusunda şu bilgiler verildi:

Bu nedenle, Şirket’ten yatırım hizmet ve faaliyetleri ile yan hizmetlerle ilgili olarak herhangi bir hak veya alacağı bulunduğu iddiasında olan müşterilerin, (i) dava açılmış olması halinde dava açıldığına ilişkin mahkemeden alınacak derkenarı, (ii) takip yapılması durumunda takibe ilişkin belgeleri, ya da (iii) aracı kurum nezdindeki hesabı ile mutabık olmadığı tutara ilişkin beyanı işbu ilan tarihinden itibaren 3 (üç) ay içinde Şirkete ve Kurula göndermeleri gerekmektedir. Müşterilerin hak kaybına uğramamaları bakımından kamuoyuna önemle duyurulur.