Çemaş’ta operasyon devam ediyor #CEMAS

Şirket’in KAP’a gönderdiği bir açıklamayı fırsat bilen Mecnur Çolak ve Metin Yücel’in hisse satışı için harekete geçtiği, ekibe Rıza Kutlu Işık’ın da katıldığı ileri sürüldü...

BORSAGUNDEM.COM – KULİS HABER

İsmi sık sık manipülasyonla anılan Çemaş Döküm hisselerinde geçtiğimiz aylarda ‘operasyon’ yaptığı söylenen ekip, yine harekete geçti.

Çemaş’tan bugün KAP’a gönderilen  ‘yerli otomobil sürecinde aktif rol alma ve kapasite artışına gidilmesi”yle ilgili ama sadece beklenti içerikli açıklama üzerine, firari manipülatör Mecnur Çolak ile SPK’nın hakkında çok sayıda suç duyurusunda bulunduğu Melih Yücel ve ekibinin hissede operasyona kaldığı yerden devam ettiği iddiası borsa kulislerine bomba gibi düştü.

FIRSATI KAÇIRMADILAR, HAREKETE GEÇTİLER!

Çemaş imzalı,  “Bugün toplanan Şirketimiz Yönetim Kurulu ; beş yerli firmanın konsorsiyumuyla geliştirilecek ‘'Yerli Otomobil'' in çelik döküm ve montaja hazır işlenmiş parça (OEM) tedarik sürecinde aktif rol alınmasına ve gerekli olduğu takdirde bu doğrultuda kapasite artış yatırımına gidilmesine ve Şirket Genel Müdürümüz Sn.Hüseyin Özel'in  bu süreci takip ile görevlendirilmesine karar vermiştir.” denilen açıklamanın ‘operasyon’ ekibinin iştahını kabarttığı, ekibin bu duyuruyu kullanarak piyasada hisse satmak istedikleri  konuşuluyor.

Çemaş'ta Mecnur Çolak operasyonu

Kabarık bir sermaye piyasası suçu siciline sahip Işıklar Grubu’nun da Mecnur Çolak'a destek verdiği, yeni mağduriyetler yaşatmak için bir araya geldikleri öne sürülüyor. Bilindiği gibi patron Rıza Kutlu Işık, SPK'nın hakkında manipülasyon suç duyurusu yaptığı bir isim. SPK'nın patronların yüzde 10'dan fazla hisse satışında onayı kaldırması üzerine Rıza Kutlu Işık'ın işinin daha da kolaylaştığı söyleniyor

UZMANLAR YATIRIMCILARI UYARDI

Çemaş Döküm’ün ödenmiş sermayesi 237 milyon, özsermayesi 161 milyon. 76 milyon sermaye kaybına uğrayan şirket hisselerinin defter değeri 68 kuruş, borsada ise son hareketle birlikte 3 lirayı geçti.
Uzmanlar yatırımcıların dikkatli olmalarını öneriyor.

Çemaş hisselerinde yeni operasyon hazırlığı

 SPK, Rıza Kutlu Işık'ı yine yakaladı

 Çemaş ve Eminiş Ambalaj brüt takasa alındı

25.7 milyon adet Çemaş payı satılıyor

Çemaş ortağı hisse sattı