Çemaş'ta Mecnur Çolak operasyonu #CEMAS

İsmi sık sık manipülasyonla anılan Çemaş Döküm hisselerinde olağandışı fiyat ve miktar hareketlerinin nedeni olarak firari manipülatör Mecnur Çolak gösteriliyor

BORSAGUNDEM.COM/KULİS HABERİ

Çemaş hisseleri son dönemin en yoğun işlemlerine sahne oluyor. Gün içerisinde 2.31 lirayı gören hisseler ikinci seansta 1.79 liraya kadar gerileyerek taban oldu. Ardından devre kesici uygulamasıyla hissenin işlem sırası geçici olarak durduruldu. Yüzde 22’lik marj içerisinde hareket eden hisselerde günlük kayıp yüzde 18.6. Hissede firari manipülatör Mecnur Çolak’ın işlem yaptığı öne sürülüyor. Bir süredir borsa çevrelerinde Çemaş tahtasında 30 milyon adede yakın hisse satılacağı konuşuluyordu. Hisseleri satmak için de çok sayıda manipülatörün pazarlık yaptığı iddiaları kulaktan kulağa dolaşıyordu. İhalenin Mecnur Çolak’ta kaldığı söyleniyor. Operasyon için düğmeye basan Çolak’ın da bugün çok sayıda ismi arayarak, “Sıkıştım destek atar mısınız?” şeklinde ricada bulunduğu ifade ediliyor.

GRUP KENDİ HİSSELERİNDE İŞLEM YAPIYOR

Bu arada bugün KAP’a yapılan açıklamada Işıklar Holding’in 3.11.2017 tarihinde 2.44-2.58 lira aralığından 1 milyon 195 bin 145 adet alış işlemi gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Yine bugün yapılan bir diğer açıklamada ise söz konusu tarihte Işıklar Pazarlama’nın 200 bin adet hisseyi 2.59 liradan sattığı beyan edildi.
25.10.2017 tarihinde yapılan açıklamada ise Çemaş Döküm Yönetim Kurulu kararıyla şirketin 25 milyon 700 adet payının 2.04 liradan Özışık İnşaat ve Enerji’ye devredildiği duyurulmuştu.

Işıklar, Çemas'da hisse satışına devam ediyor

Manipülasyon birliği

Çemaş hisselerinde yeni operasyon hazırlığı

Çemaş’ta hisse satışı