Çemaş’ta mal çıkmaya hazırlanıyorlar #CEMAS

Çemaş operasyonunda firari manipülatör Mecnur Çolak’ın patron destekli operasyonda mal çıkmak için çabaladığı konuşuluyor. İddialara göre ekibe Haluk Bahadır da katıldı.

BORSAGUNDEM.COM - KULİS HABER

Borsagundem.com’un yaklaşık bir ay önce manşetten duyurduğu Çemaş’ta devam eden operasyonda sıcak ve yatırımcıları çok yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı.

Haklarında manipülasyon (piyasa dolandırıcılığı) suçu işledikleri gerekçesiyle dava açılan Mecnur Çolak ve Melih Yücel’in şirketten KAP’a gönderilen bir haberi fırsat bilerek harekete geçtiği, kabarık bir sermaye piyasası suçu siciline sahip Işıklar Grubu’nun da Çolak’a destek verdiği bilgilerini paylaşan, yeni mağduriyetler yaratma girişimini gözler önüne seren haberin ardından borsa kulislerine bomba bir iddia düştü.

MAL ÇIKMA HAZIRLIĞI

SPK'nın hakkında manipülasyon suç duyurusu yaptığı Rıza Kutlu Işık’ın da dahil olduğu söylenen grup tarafından bu kez de ‘mal çıkma hazırlığı’nın yapıldığı ileri sürüldü.

Borsa dünyasında “manipülasyon birliği” olarak tanınan, hisse satmak için çabalayan ancak bir türlü vurgun stratejisini uygulamaya koyamadığı belirtilen ekibin bu arada ‘büyüdüğü’ de ortaya çıktı. İddialara göre gruba yeni bir isim eklendi.

HALUK BAHADIR DA EKİBE KATILDI

Borsa kulislerinde konuşulan söz konusu isim ise Haluk Bahadır. İddialara göre, Çemaş Döküm hisselerinde olağandışı fiyat ve miktar hareketlerinin nedeni olarak gösterilen firari manipülatör Mecnur Çolak’ın ekibine Haluk Bahadır da katıldı.

ÇOLAK, IŞIK'A MAL ALDIRIYOR

Şimdi ise bu grubun patron destekli operasyonda mal çıkmak için büyük çaba sarf ettiği konuşuluyor. Firari manipülatör Mecnur Çolak’ın sıkıştıkça patron Rıza Kutlu Işık’a mal aldırdığı söyleniyor.

Çemaş'ta Mecnur Çolak operasyonu

MECNUR ÇOLAK YİNE SIKIŞTI

2017’nin son aylarında borsa çevrelerinde Çemaş tahtasında 30 milyon adede yakın hisse satılacağı konuşuldu, hisseleri satmak için de çok sayıda manipülatörün pazarlık yaptığı iddiaları kulaktan kulağa dolaştı. Son rauntta ise ihalenin Mecnur Çolak’ta kaldığı söylendi. Operasyon için düğmeye basan Çolak’ın da o günlerde çok sayıda ismi arayarak, “Sıkıştım destek atar mısınız?” şeklinde ricada bulunduğu ifade edilmişti.. 

UZMANLAR YATIRIMCILARI UYARDI

Çemaş Döküm’ün ödenmiş sermayesi 237 milyon, özsermayesi 161 milyon. 76 milyon sermaye kaybına uğrayan şirket hisselerinin defter değeri 68 kuruş. Hisse borsada son hareketle birlikte 6.60’ı gördü, halen 5.11 lira seviyesinden işlem görüyor. 
Uzmanlar yatırımcıların çok dikkatli olmalarını öneriyor. #CEMAS