Çemaş mağdurları açlık grevine başlıyor

Bunca tezgahın, oyunun, kirli planların kurbanı Çemaş mağdurları harekete geçiyor. 24 Aralık’ta 4 adreste yatırımcılar ‘açlık grevi’ne başlıyor…

BORSAGUNDEM.COM – ÖZEL HABER

Başta patron Rıza Kutlu Işık, manipülasyon birliğinin el ele vererek düzenledikleri tezgahlarla büyük kayıplar yaşatılan Çemaş mağduru yatırımcılar, çektikleri çileye dikkat çekmek, borsadaki bu kirli oyunlara son verdirmek adına harekete geçiyor.

81 ilden katılımla sosyal medyada örgütlenen, Whatsapp’tan haberleşen bir grup Çemaş mağduru, ‘açlık grevi’ne gideceklerini duyurdu. “BİST kumarhane değil yatırım yeridir” diye feryat eden tasarruf sahipleri, ‘haksızlıklara isyan’ planını da açıkladı. Önemli günün tarihi 24 Aralık. “Büyük protesto”ya Işıklar Holding, Rıza Kutlu Işık’ın evi ve Çemaş Niğde Fabrikası önünde başlayacaklarını belirten mağdurların, SPK önünde de eylem yapmayı planladıkları belirtildi.

Facebook, twitter üzerinden 300’e yakın Çemaş mağduru adına yayınlanan ‘açlık grevi’ duyurusunda şöyle denildi:

“Merhabalar biz Çemaş mağdurları olarak " BIST KUMARHANE DEĞİL YATIRIM YERİDİR "adı altında farkındalık yaratmak amacıyla Facebook, Twitter aracılığı ile tam 81 ilden mağdur grubu olarak whatsapp’ta örgütlendik. Sayımız şu an 300’e yakın. 24 Aralık tarihinde planladığımız eylem planında, Çemaş Niğde Fabrikası, SPK, Işıklar Holding ve şirket sahibi Rıza Işık’ın ikametgahı önünde olmak üzere gruplar halinde AÇLIK GREVİ başlatacağız. Ve bu borsa tarihinde yapılan ilk farklı eylem olacak. Biz burada borsanın yatırım yeri olduğunun farkındalığını ortaya koyarak böyle mağduriyetlerin bir daha ortaya çıkmasına bir nebze de olsa engel olmak istiyoruz.”

BORSA GÜNDEM DEFALARCA UYARDI

Sermaye piyasalarının güçlü sesi, cesur internet haber portalı Borsagundem.com, en manipülatif hisseler liginin ilk sıralarındaki Çemaş’ta dönen dolapları, kurulan tuzakları manşetlerine taşıyarak yatırımcıları sürekli uyardı.

Yoğun işlemleri, olağandışı fiyat ve miktar hareketlerini gözler önüne seren haberlerde nedensiz yükselişler, ani çöküşlere ‘dikkat’ler çekildi. Her haberde yatırımcılar uzmanların ikazıyla uyanık olmaya davet edildi. Bir günde yüzde 20 fırlayan hissenin tavan olduğu bilgisi de, 1.5 liradan 7.15’e yükseltilip ardından 2.60’a inişteki tezgah da tüm çıplaklığıyla manşetlerde yer aldı.

Mecnur Çolak, Melih Yücel ve SPK'nın hakkında manipülasyon suç duyurusu yaptığı Rıza Kutlu Işık’ın da dahil olduğu konuşulan grup tarafından ‘mal çıkma hazırlığı’nın yapıldığı söylentisini de Türkiye borsagundem.com’dan okudu.

UZMANLAR YATIRIMCILARI UYARDI

8 ay önce “Çemaş’ta flaş gelişme” manşeti, yeni bir operasyonu gündeme taşırken, ince bir değerlendirme de yatırımcıya ulaştırıldı: “Çemaş Döküm’ün ödenmiş sermayesi 237 milyon, özsermayesi 161 milyon. 76 milyon sermaye kaybına uğrayan şirket hisselerinin defter değeri 68 kuruş. Hisse borsada son hareketle birlikte 6.60’ı gördü, halen 5.11 lira seviyesinden işlem görüyor. Uzmanlar yatırımcıların çok dikkatli olmalarını öneriyor…”

Çemaş'ta Mecnur Çolak operasyonu #CEMAS

Çemaş hisselerinde yeni operasyon hazırlığı