Çemaş hisselerine dikkat!

Ortak satışı sonrası hissede başlayan sert fiyat hareketleri karşısında küçük yatırımcıların dikkatli olmaları öneriliyor

BORSAGUNDEM.COM/KULİS HABER

Çemaş Döküm Sanayi hisselerinde son iki haftada olağandışı fiyat ve miktar hareketleri yaşanıyor! Bu hareketlerin özel bir nedeni yok, hisse sık sık devre kesici işlemlere maruz kalıyor. Hissedeki fiyat hareketi ise hemen hemen Usaş Yatırımlar Holding’in 4 milyon 250 bin adet hisseyi sattığını açıklaması tarihine denk geliyor. 2 Haziran tarihinde 0.65 lira seviyesinden yüklü miktarda yapılan ortak satışından sonra hisse hareketleniyor ve 90 kuruşun üzerine çıkıyor. Bir hafta gibi kısa sürede yüzde 40 prim yapıyor hisse. Hareketin, ortak satışından sonra başlamasının bir tesadüf olmadığı borsa kulislerinde kulaktan kulağa konuşuluyor. Ortak satışı hisselerini karşılayan ekibin fiyat hareketi yaparak bu hisseleri elinden çıkarmak istediği söyleniyor. Bu yüzden de küçük yatırımcıların dikkatli olmaları öneriliyor.

Şirketin sahibi Rıza Kutlu Işık, borsayı en iyi kullanan patronlardan biri olarak biliniyor. Geçmişte Usaş hisseleriyle ilgili bir işlemden dolayı Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Son dönemde Rıza Kutlu Işık, yeniden halka açık şirketlerin birleşmesi, hisse satışları gibi borsa işlemleriyle gündeme geliyor.