Çalışanlara müjde! Cuma günü ibadet edilecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu: Cuma günü mesai düzenlemesi yapılarak çalışanların ibadet etmesi sağlanacak...

Başbakan Davutoğlu "Cuma günleri ile öğle tatilinin ibadet hürriyetini engellemeyecek şekilde kullanılabilmesi için Başbakanlık Genelgesi Taslağı hazırladık" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin TBMM grup toplantısında konuşuyor. Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
"Dün gece Seçim vaatlerimizi tek tek hayata geçirmek için takvime bağladık. Verdiğimiz sözlerden bir milim dahi olsa geri adım atmayacağız. Geçtiğimiz hafta Asgari Ücret Komisyonu çalışmalarını tamamladı. Asgari ücret söz verdiğimiz gibi net 1300 Türk Lirası'na yükseltildi.  Cuma günleri ile öğle tatilinin ibadet hürriyetini engellemeyecek şekilde kullanılabilmesi için Başbakanlık genelgesi taslağı hazırladık. Bu hepimizin karşı karşıya kaldığı bir güçlüktü. Bundan sonra herkes huzur içinde cuma namazına gidecek. Gitmek isteyen gidecek istemeyen gitmeyecek. Mesaiden bir kayıp yaşanmayacak. Allah hayırlı mübarek etsin. Türkiye'nin ana meselelerinin başında anayasa sorunu var. Yürürlüğe girdiğinden bu yana tartışılıyor. Tüm kesimler bu anayasanın Türkiye'ye dar geldiğini ifade ediyor. Milletimiz yıllardır siyaset kurumundan bu yönde adım atmasını bekliyor. AK Parti'nin kuruluşundan bu yana Türkiye'nin bir anayasa ve sistem sorunu olduğunu ifade ediyoruz. Anayasan kaynaklanan zaafları gidermek için birçok adım attık.  
Türkiye'nin aradan geçen bunca yıl sonra bu anayasa değişikliğini yapması bir ihtiyacın ötesine geçerek zorunluluk halini almıştır. Biz yamalı bohça gibi değil, bütünlük perspektifiyle hazırlanmış bir anayasa istiyoruz.  Öyle bir anayasa istiyoruz ki üzerinde darbe gölgesi olmasın, insan onurunu esas alsın ve geleceğimizin büyük hedeflerine yürüyecek şartları olsun."