Burgan Bank’tan Burgan Yatırım’a şok baskın

Burgan Bank yönetimi ve Teftiş Kurulu, Burgan Yatırım üst yönetiminin bilgisayarlarına el koydu, inceleme başlattı. Burgan Yatırım açıklama yaptı.

BORSAGUNDEM.COM - ÖZEL HABER

Sermaye Piyasaları dün akşam yaşanan şok bir baskınla sarsıldı. Borsagundem.com’un ulaştığı bilgilere göre Burgan Bank Yönetimi ve Teftiş Kurulu, bazı iddialar üzerine mesai bitiminde Burgan Yatırım’a baskın düzenleyerek inceleme başlattı.

Sermaye Piyasalarının önemli isimlerinden Zafer Onat’ın CEO olduğu, Tolga Ataç ve Serpil Baran’ın Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptığı Burgan Yatırım’da tüm üst düzey yöneticilerin bilgisayarlarına el kondu.

Sermaye Piyasalarına bomba gibi düşen baskının nedeni henüz bilinmiyor. Ancak bir süredir borsa kulislerinde konuşulan Burgan Yatırım’daki yabancı işlemlerinin baskının gerekçesi olabileceği öne sürülüyor.

Burgan Yatırım baskınıyla ilgili ayrıntıları Borsagundem.com'dan okuyabilirsiniz…

BURGAN YATIRIM’DAN AÇIKLAMA
 
Burgan Bank Teftiş Kurulu’nun Burgan Yatırım’da 'üst yönetimin bilgisayarlarına el koyduğu, inceleme başlattığı' haberimiz üzerine Burgan Yatırım’dan konu ile ilgili bir basın açıklaması yapıldı. “Yıllık olağan denetim sırasında, yapılan incelemenin derinleştirilmesine karar verilmiştir. İncelemenin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi açısından, Burgan Yatırım üst yönetim kademesinden bazı yöneticilerimizle iş ilişkimiz askıya alınmıştır” denilen açıklama şöyle:

“Burgan Bank Teftiş Kurulu’nun, Burgan Yatırım’da gerçekleştirdiği yıllık olağan denetim sırasında, yapılan incelemenin derinleştirilmesine karar verilmiştir. Bu incelemenin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi açısından, Burgan Yatırım üst yönetim kademesinden bazı yöneticilerimizle iş ilişkimiz askıya alınmıştır.

Bu süreçte Burgan Yatırım’ın operasyonunun ve müşterilerine sunulan hizmetlerin etkilenmesi söz konusu olmayıp, şirketimizin faaliyetleri devam etmektedir.
Konusu geçen inceleme, kurumumuzun yönetim ve insan kaynakları politikaları ile ilgili olup, şu aşamada müşteri hesapları ve mevzuatla ilgili herhangi bir tespitimiz yoktur.  
İlerleyen süreçte kamuoyuna bilgilendirme yapılacaktır.

Saygılarımızla,
Burgan Yatırım
Yönetim Kurulu” 
 
BURGAN YATIRIM’IN ORTAKLIK YAPISI

Burgan Yatırım 1990 yılında İMKB hisse senedi piyasasında aracılık ve kurumsal finansman hizmetleri veren bir aracı kurum olarak sektörde yerini aldı. Nisan 2005 tarihinde, Yunanistan'ın önde gelen finans kuruluşlarından Eurobank EFG Grubu tarafından satın alınmasıyla değişen ortaklık yapısı gereği %100 hissesi Eurobank Tekfen'e devredildi. 2012 Aralık ayı itibarıyla Burgan Bank tarafından satın alınmasıyla ilgili resmi açıklamanın ardından Eurobank Tekfen'in yeniden değişen ortaklık yapısında, banka hisselerinin %99,26'sı doğrudan Burgan Bank S.A.K.'ya devrolundu. KIPCO (Kuwait Projects Company) iştiraki olan Burgan Bank, Kuveyt dışında Cezayir, Irak, Ürdün ve Tunus'ta faaliyet gösteriyor.