Burak Sözübir yine yakalandı, yasak yedi

Borsa İstanbul, borsanın mimli isimlerinden Burak Sözübir'e TGSAS hisselerindeki emir ve işlemleri nedeniyle 3 ay süreyle tedbir uygulanacağını duyurdu

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul, daha önce defalarca farklı hisselerde yakalanarak para cezası ve çeşitli yaptırımlar uygulanan Burak Sözübir'i bu kez TGS Dış Ticaret (#TGSAS) hisselerinde yakaladı.

BİST tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamaya göre, TGSAS hisselerindeki emir ve işlemleri nedeniyle Burak Sözübir'e 10 Eylül 2021 tarihinden itibaren 3 ay süreyle "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı", "Brüt Takas" ve "İnternetten Emir İletilmesinin Kısıtlanması" önleyici tedbirleri uygulanacak.

Tedbirlerin uygulanacağı son tarih ise 9 Aralık 2021 olacak.

Sözübir'e 1 milyon liradan fazla para cezası kesilmişti

Sermaye Piyasası Kurulu, "Borsa KRAL" isimli Twitter hesabı üzerinden bir çok hisse için takipçilerine 'al veya tut' tavsiyesi verdikten hemen sonra satışa geçtiğini belirlediği Sözübir'e 1 milyon 127 bin 20 lira idari para cezası kesmişti.

Yakalandığı diğer hisselerde de işlem yasağı alan Sözübir'in son dönemde birçok borsa operasyonuna karıştığı öne sürülüyor.

E-Data hisselerine dikkat! Yine Burak Sözübir yine tedbir ve yasak!

SPK'dan bir kişiye yüklü para cezası

Burak Sözübir iki hissede daha ortaya çıktı

BİST, üç hisse ve bir yatırımcıyı tedbir kapsamına aldı