Buffet borsa yerine neden nakite geçti

Efsanevi yatırımcı Warren Buffet'ın 128 milyar nakite geçmesinin gerçek sebebi ne?

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Berkshire Hataway’nin sahibi efsanevi yatırımcı Warren Buffett, piyasa iyimserliğinin ve boğa piyasalarının temsilcisi olarak görülür.

Geçtiğimiz günlerde yatırımcılarına yayınladığı raporda hisse senetlerinde kalınması tavsiyesi veren Buffet’a göre faizlerin ve kurumsal vergilerin düşmesi uzun vadede hisse senetlerine pozitif yansıyacak.

RIA Advisors stratejisti Lance Roberts ise Buffet’ın söylediği ile yaptıkları arasındaki zıtlıkları ortaya koydu. “Borsaların iyi performans göstereceğini düşünüyorsa neden nakitte bekliyor?” diye sordu.

Berkshire'ın tuttugu nakit para (milyar dolar)

Buffet, belki iyi bir fırsatı bekliyor ya da piyasaların aşırı şiştiğini düşünüyor olabilir. Roberts’a göre kesin olan tek şey ise Buffet’ın varlığının trendi takip etmesinden değil, piyasayı başarı bir şekilde yorumlamasından gelir. Buffet’ın 128 milyar doları nakitte bekletip borsa kazançlarından vazgeçmesinin mutlaka sebepleri olmalı.

Buffet nakitte beklerken ABD borsaları geçtiğimiz günü rekor seviyede yükselişle kapattı. Dow Jones endeksi yüzde 5,09 artarken, S&P 500 yüzde 4,60 ve Nasdaq yüzde 4,4 arttı.

Warren Buffet’in en çok tuttuğu 5 hisse