Bu kez Euro Menkul'le vurdular

Varyap Meridian'da üs kuran Borsa Operasyon Birliği'nin bu kez Euro Menkul hisselerine el attığı söyleniyor

Kısa sürede 90 kuruştan 2 liraya kadar tırmanan Euro Menkul hisseleri, "Banka alacağız" haberiyle çöküşe geçti. Sanki birileri önceden banka haberinin geleceğini biliyordu. Euro Yatırım Menkul Değerler, Moldova'da banka satın alınması için görüşmelere başlanması ve gizlilik sözleşmesi imzalanması için anlaşma yapıldığını dün KAP'a bildirdi.
Bir ayda yüzde 100'e yakın prim yapan hisseler ise gelen açıklamayla bugün çöküşe geçti. İlk seansta gelen satışlarla yüzde 8 oranında gerileyerek taban olan hisse 1.94 liradan alıcı bulamıyor.
Borsa kulislerinde konuşulanlara göre, bu fiyat hareketlerinin perde arkasında da Varyap Meridian'da bir araya gelen bir grup spekülatörün olduğu konuşuluyor.
Aynı grubun ismi, kısa süre önce sert hareketlere sahne olan Vakıf GYO hisseleri ve Kardemir B hisseleriyle de anılmıştı. İz Tarım, Aksel gibi hisselerinde grubun markajında olduğu bize ulaşan iddialar arasında yer alıyor. Yüksek miktarda kredi kullanan grubun operasyon yaptıkları hisseleri de karşılıklı teminat olarak verdiği söyleniyor. 
Haber gelmeden önce Euro Yatırım Menkul hissesini yukarı taşıyan grubunun insider tradinge örnek olarak gösterilen işlemleriyle kısa vadede vurgun yapmayı planladığı öne sürülüyor. Analistler yatırımcıların dikkatli olmalarını öneriyor.