Bozdağ: Kimyasal silah kullanıldığı net görülüyor

Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu sonrası Afrin Harekatı ve Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Afrin'e yönelik başlatılan operasyona değinen Bozdağ, bölgede kontrolün tamamen sağlandığını belirtti.

Bozdağ’ın toplantı sonrası yaptığı açıklamadan satır başları şöyle:

AFRİN AÇIKLAMASI

Türkiye’nin Afrin’de bulunması bir işgal değildir. Biz orayı teröristlerden arındırmak ve bölgeyi korumak için gittik. Orada gereken yapıldıktan sonra bölge halkına bırakılacaktır. Orada devletin otoritesi yok. Suriye’de yaşananların silahla çözülemeyeceğini söyledik. Orada siyasi bir çözüm bulunmalı. Bizim oradaki topraklarda gözümüz yok. Orada kalıcı da değiliz.

SURİYE’DE KİMYASAL SALDIRI

Rejim daha önce de kimyasal silah kullanmıştı ama bu konuda bir adım atılmadı. Orada kimyasal silahın kullanıldığı net olarak görülüyor. Bu konuda söz söyleme dışında iş yapılması gerekir. Uluslararası sözleşmelere BMGK kararına uygun hareket etmelidir. Duma’daki saldırı soruşturulmalı ve gerçekler ortaya konmalıdır.

Lavrov: Duma'da kimyasal izine rastlanmadı

Trump'tan Suriye çıkışı: 48 saat içerisinde...