Borsalardan büyük para çıkışı olması küçük yatırımcı için fırsat

Araştırmalar borsalardaki keskin düşüşün neticesinde profesyonel yatırımcıların hızlı bir şekilde borsadan çıkmak zorunda kaldığını ortaya koyuyor. Bu durum Jason Zweig'e göre küçük yatırımcı için fırsat.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüsün pandemi olacağı korkusu piyasaları sararken çoğu küçük yatırımcı istikrarlı bir şekilde hisse senetlerinde kaldı. Büyük yatırımcılar borsadan çıkmaya devam ederken Jason Zweig’in Wall Street Journel’daki yazısına göre bu durum küçük yatırımcı için bir fırsat.

Profesyonel yatırımcılar piyasanın durumu değiştiğinde hızlı hareket etmek zorundadır. Bu durumun oluşmasında kendilerini korumaktan çok müşterilerini memnun etme çabası yatar.

Finans profesörleri Patrick Dennis ve Deon Strickland 2002’de yayınladıkları çalışmada, kurumlar büyük bir borsa düşüşü olduğunda bireylerden daha fazla satış gerçekleştirdiğini ortaya koydu. Ayrıca, büyük yatırımcılar tarafından bir hisse senedi ne kadar çok tutuluyorsa, keskin piyasa düşüşleri sırasında işlem hacimleri de artmakta. Düşüşü takip eden altı ayda ise o hisseler yükselme trendine girmekte.

Efsanevi iktisatçı Keynes’e göre sabır bireysel küçük yatırımcı için oldukça ‘lüks’ bir davranış. En popüler hisseleri alan portföy yöneticileri alışılmadık seçimler yapanlar kadar kötü sonuçlanmaz.

Kimse, korona virüs korkusunun ne kadar uzayacağını ve buna bağlı olarak borsaların ne kadar düşeceğini bilmiyor. Kesin olan tek şey ise bireysel yatırımcıların ilk satanlar arasında değil, sonuncular arasında yer almalarıdır.

Dev bankalar uyardı! Borsadaki satışlar yeni başladı