Borsalarda virüs yükselişi için bir ay bekleyin

Hayman Capital'in baş yatırımcısı Kyle Bass korona virüsün neden olduğu düşüşten sonra toparlanmaya yol açacak yükseliş için bir ay beklemek gerektiğini söyledi.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Piyasalar korona virüs sebebiyle hızlı düşüşlere sahne olurken, yatırımcılar bu krizin ne zaman biteceğini ve eğer bitecekse korona virüs öncesi döneme geri dönüşün ne zaman olacağını merak ediyor. ABD merkezli varlık yönetimi şirketi Hayman’ın baş yatırım sorumlusu, Kyle Bass, pazartesi günü Dow Jones endüstriyel endeksindeki 2.100 puanlık kaybı yorumlarken "bu da geçecek" ifadelerini kullandı. Bass satın alma süreci için beklenmesi gerektiğini söylüyor.

CNBC’ye konuşan Bass “Eğer finansal piyasalarda virüs yükselişinin ne zaman olacağını soruyorsanız, ben yaklaşık bir ay sonra olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Bass, korona virüsün ülke çapında ilk testleri bitene kadar pozisyonunu koruyacağını açıkladı.

“Son 15-20 yılda gördüğümüz en ilginç finansal çöküş” olarak tanımladığı korona virüs sebebiyle Bass herhangi bir satın alma ya da satış işlemini şimdilik yapmayacağını açıkladı. Fakat baş yatırım sorumlusu doğru zaman geldiğinde piyasalara döneceğini söylüyor.

Havalimanı şirketlerine dikkat

Yıl sonuna doğru şaşırtıcı fırsatlar olacağını açıklayan Bass havalimanı sektörü ve tema park sektörü hisselerinin en hızlı yaralanıp en hızlı şekilde toparlanacak alanlar olduğunu belirtti.

Korku endeksindeki artış dehşet verici