Borsada seçim sonrası senaryoları

Yıl içerisinde 5.700 puan seviyesinden 4.300 puana kadar düşüş kaydeden Borsa İstanbul seçim sonuçlarına kilitlendi

Borsa seçim sonuçlarına kilitlendi! Seçimlerin çoğunda belirsizliğin sona ermesiyle ilk olarak yükselmiş. Ancak bu seçim farklı. Çünkü cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması belirsizliğin iki hafta daha süreceği anlamına geliyor. Ufuk Korcan’ın Dünya’daki öngörülerine göre, son 7 genel seçimin 5’inde borsa, seçimin ardından yükselmiş.

“Ancak bu yükselişlerin uzun soluklu olduğunu söylemek pek mümkün değil. Pazar günü yapılacak seçimler, diğerlerinden biraz farklı. Çünkü başkanlık sistemine geçişle seçimler için “yapıldı, bitti” diyemiyoruz. Dolayısıyla cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması belirsizliğin 2 hafta daha süreceği anlamına geliyor” diye yazan Korcan’ın endeks tahmini şöyle: “BIST 100 Endeksi’nin kısa vadeli teknik görünümüne bakarsak… Endeksin bir önceki haftayı 18 Temmuz 2022 haftasında başlayan yükseliş trendinin altında tamamlaması teknik açıdan olumsuz olarak yorumlanmalı. Bundan sonrası için en kritik bölge 4 bin 431 – 4 bin 491 puan bandı.

Endeks kesinlikle bu bölge altında haftalık kapanış yapmamalı. Zira böyle bir senaryoda 3 bin 719 – 3 bin 868 puan seviyelerine kadar çok önemli bir destek noktası bulunmuyor. Bu da şimdiki değerlerle yaklaşık olarak yüzde 15 civarında bir düşüş riski anlamına geliyor.

Bunun yanında günlük bazdaki indikatörlerin aşırı satım bölgesinde olması endeksin 4 bin 431 – 4 bin 491 puan bölgesinde tutunma çabası içerisinde olabileceğini gösteriyor. Eğer bu gerçekleşir ve bu noktadan hacimli bir tepki gelirse o zaman ilk aşamada 5 bin puan seviyesinin üzerine doğru bir yükseliş potansiyeli açığa çıkacak. Bu sebeple şu an için endekste takip edilmesi gereken bölge 4 bin 431 – 4 bin 491 puan bandı.”

Halka arzlar seçim belirsizliği tanımıyor

 

Borsada seçim rallisi olur mu?