Borsada raporlu vurguna son

Artık aracı kurumlar ya da fonlar kendi işlemleri için büyük avantaj sağlayan yatırımcıları yanlış yönlendiren araştırma raporları yayınlayamayacak

BlackRock, analist araştırmaları yapmaya son verecek. Dünyanın önde gelen varlık yönetim şirketlerinden BlackRock, New York Baş Savcısı Eric Schneiderman'ın yönelttiği araştırma analistleri yoluyla şirketlere iliykin bilgileri yatırımcılardan önce elde ettiği suçlamaları sonrasında, analist araştırmaları yapmayı sona erdireceğini duyurdu. BlackRock ile New York Savcılığı arasında varılan anlaşmaya göre BlackRock herhangi bir ceza ödemeyecek, ancak bundan sonra da araştırma raporu hazırlamayacak.
Bilindiği gibi bu konu ülkemizde de büyük tartışmalara neden olmuştu. Özellikle yabancı kurumların satış yapmak istediği hisseyle ilgili hazırladıkları olumlu raporları basına servis ettikleri biliniyor. Bazı yerli kurumlar da zaman zaman benzer yöntemleri kullandığı için yoğun eliştirilere maruz kalmıştı. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) yeni yönetimi bu tür usulsüz işlemlerin önüne geçmek amıcyla BlackRock benzeri işlem yapan kurumların cezalandırılacağını açıklamıştı.