Borsada hedef 6 bin puan

Politik cephede yaşanan hareketlilik borsada da etkisini gösteriyor. Peki, seçime kadarki süreçte borsada neler yaşanabilir?

Deprem felaketini ardından seçim sürecinde yaşanan gelişmelerle sert dalgalanmalara sahne olan borsada en kritik döneme giriliyor. Küçük yatırımcıların oluşabilecek sert hareketlerden zarar görmelerini engellemek için, panik satışlarından uzak durulması gerektiği konusunda uyaran piyasa uzmanları; yatırım yapılacak şirketi seçerken titiz davranılmasını ve uzun vadeli yatırımların tercih edilmesinin daha doğru olacağını belirtiyor.

Öte yandan deprem felaketi borsadaki sektörlere yönelik bakışı değiştirdi. Bir açıdan bakıldığında hikayeyi değiştirdi diyebiliriz. Ekonomim.com’daki Şenay Zeren’in haberinde şu detaylara dikkat çekiliyor:

Piyasa belirsizliği sevmediği gibi seçim de piyasa için bir belirsizliktir. Dolayısıyla seçime yönelik temkin piyasalarda hissedilebilir. Yaşanacak gelişmelerin anlık yansımalarını bu dönemde borsada hissedebiliriz. Buna karşın enflasyonist ortam, varlık fonu desteği ve bilanço sonrası oluşan beklentiler borsa endeksindeki yükseliş eğilimini canlı tutabilir. Borsa endeksinin 6000 seviyesine doğru yükseliş hızının sürmesini beklemekteyiz.

Bu hafta piyasalarda yoğun bir veri gündemi hakim olacak. Japonya Merkez Bankası (BoJ) faiz kararı, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamaları ve Fed Bej Kitap raporu öne çıkacak. Yurt dışında ABD'de tarım dışı istihdam, fabrika siparişleri, ABD'de ADP istihdam raporu, Euro Bölgesi'nde ve Japonya'da büyüme, Almanya'da ve Çin'de enflasyon verileri; yurt içinde ise, sanayi üretimi ve reel efektif döviz kuru takip edilecek.

Yatırımcı ilgisinin arttığı 10 hisse (07/03/2023)

 

En fazla para girişi olan hisseler 06/03/2023

 

Zedur Enerji'den Alt Pazar'a geçiş başvurusu