Borsada bu seviyeden alım yapılır mı?

Uluslararası yatırım bankası UBS'in Borsa İstanbul ile ilgili öngörüsü şöyle: Türkiye endeksi gelişmekte olan piyasalar endeksine göre % 14 ucuz

UBS tarafından yayınlanan bir raporda Türkiye'de hisse senedi piyasalarında geçen yıl yüzde 28 oranında kayıp yaşandığı ve bu açıdan gelişmekte olan piyasalar içinde Peru'nun ardından en kötü performansın gösteren hisse senedi piyasasının Türkiye'de olduğu ifde edildi. MSCI Türkiye endeksi halen MSCI gelişmekte olan piyasalar endeksine göre yüzde 14 ucuz durumda ki geçtiğimiz Nisan ayında yüzde 9 oranında bir prim söz konusuyudu.

ALIM YAPILABİLİR Mİ?

Türkiye hisse senedi piyasaları daha ucuz hale gelmiş olsa da UBS analistlerine göre henüz Türkiye piyasalarına giriş zamanı gelmedi. UBS stratejisti John Orford bunun iki nedeni olduğunu dile
getiriyor. "İlk olarak Türkiye hisse senetleri inkar edilemez şekildeucuz kalsa da biz henüz fiyatların zorlayıcı bir değer sunmadığını düşünüyoruz. Özellikle de bankacılık sektöründe hisseler gelişmekte olan diğer piyasalara kıyasla yeterince ucuzlamış değil.
İkinci olarak makro ekonomiyle ilgilenen iş arkadaşlarımız kısa vadeli görünüm konusunda endişeli ve döviz ve tahvil piyasalarında daha fazla tirbülans bekliyor."