Borsada amatör yatırımcıları bekleyen tehlike

Teknolojinin etkisiyle artık yatırım yapmak çok kolay. Fakat bu durum amatör yatırımcıyı tanımadığı borsalarda risk almaya itiyor. Küresel piyasalarda birçok amatör yatırımcı kaldıraç mağduru.

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yeni yatırım teknolojileriyle birlikte artık yatırım yapmak için sadece bir tık yeterli. Bu durum amatör yatırımcıları borsada birikimlerini kaybetme riskiyle karşı karşıya getiriyor.

Dünyanın her tarafında amatör yatırımcılar anlamadıkları ve tanımadıkları borsalara riskli yatırımlarda bulunarak ek gelir elde etmeye çalışıyorlar. Bu trendin artmasında teknoloji ve süper hızlı bilgisayarlar besleyici faktörler olarak öne çıktı. Bilinçsiz yatırımın kolaylaşması anlamına da gelen bu gelişmeler amatör yatırımcılarının servetlerini kaybetmelerine neden oluyor.

Boston Üniversitesi’nden Rawley Heimer’ın yaptığı araştırmaya göre yeni finansal teknolojiler parakende yatırımcıların forex, yapılandırılmış ürünler ve kripto para gibi piyasalarında spekülasyon yapmasını sağladı. Heimer, "Perakende yatırımcılar genellikle bu piyasalarda kaldıraç diye tabir edilen yanlış yönlendirmelere maruz kaldıklarından ani fiyat değişikliklerine karşı savunmasızdır" açıklamasında bulundu.