Borsada 2. İcra Kurulu dönemi

Borsa İstanbul Genel Müdürü Çetinkaya’nın göreve gelince kaldırdığı “İcra Kurulu” 6 ay sonra yeniden hayata geçiriliyor. Heyete sürpriz bir isim, Prof. Dr. Oral Erdoğan da katıldı.

BORSAGUNDEM.COM-ÖZEL HABER

Borsa İstanbul’da yeni bir dönem ikinci kez başlıyor. 6 ay önce kaldırılan “İcra Kurulu” yeniden canlandırılıyor. Borsagundem.com’un ulaştığı bilgilere göre,  6 ay sonra bir kez daha hayata geçirilen ve 3 kişiden oluşan İcra Kurulu, “sürpriz” bir isimle geri dönüyor.  Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ ve Genel Müdür Murat Çetinkaya ile aynı masaya oturacak üçüncü üye ise Prof. Dr. Oral Erdoğan.

YENİ HEYET, STRATEJİK KARARLAR ALACAK

Himmet Karadağ ve Murat Çetinkaya ile birlikte, Borsa İstanbul Yönetimine katılan Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Oral Erdoğan da performanstan hedeflere, geleceğe yönelik planlamalarda ve stratejik önerilerde Kurum’da söz sahibi olacak.

ÇETİNKAYA’NIN İLK İCRAATI

Bilindiği gibi geçtiğimiz Haziran ayında gerçekleştirilen kritik Borsa İstanbul Genel Kurulu’nda, Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Himmet Karadağ ile aralarında anlaşmazlık olduğu ileri sürülen Osman Saraç ‘Genel Müdür’lükten istifa ederken, aynı gün toplantıda Halk Yatırım Genel Müdürü Murat Çetinkaya Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü’ne getirildi.

6 AY SONRA GERİ DÖNÜYOR

Murat Çetinkaya da Genel Müdür koltuğuna oturduktan kısa süre sonra ilk icraatlarından birine “İcra Kurulu’nu kaldırarak” imza attı. Himmet Karadağ da Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı olarak yola devam etti. Ancak 6 ay sonra Borsa İstanbul zirvesinde yeniden İcra Kurulu’na ‘merhaba’ dendiği ortaya çıktı. Üstelik yeni bir ismin katılımıyla…

TVF’DEN SONRA BORSA İSTANBUL

Ekonomi dünyasının yakından tanıdığı, Türkiye’nin stratejik varlıklarını geliştirmek, dev adımlar ve öncelikli yatırımlar için kaynak sağlamak amacıyla kurulan Türkiye Varlık Fonu (TVF) Yönetim Kurulu Üyesi, Deniz Ticaret Odası Danışmanı, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Üyeliği’ne atandı. Ardından İcra Kurulu Üyeliği’ne getirilen Oral Erdoğan, Himmet Karadağ’la, TVF’den sonra İstinye’de de yakın çalışma ortamına dahil oldu.

İŞTE YENİ İCRA KURULU

Borsa İstanbul’da ikinci İcra Kurulu döneminde, Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, İcra Kurulu Başkanlığı’nı da üstlenirken, Genel Müdür Murat Çetinkaya Başkan Yardımcısı ve Oral Erdoğan İcra Kurulu üyesi olarak görev yapacak. Oral Erdoğan aynı zamanda Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Üyeliği’ni de yürütecek.