“Borsa İstanbul’un hiç mi değeri yok”

Borsa İstanbul’un Nasdaq’la yaptığı anlaşmaya emektar borsacıdan tepki geldi

Borsanın emektar yöneticilerinden biri.  Borsa İstanbul yönetiminin, Nasdaq ile yaptığı anlaşmaya son derece tepkili. Hatta, konunun tartışılmaması nedeniyle sinirli diyebiliriz.
Karşılıklı işbirliğini, Nasdaq ile kurulan ortaklığı son derece önemsediğini söylüyor. Fakat, anlaşmanın içeriğine itirazı var. Borsanın işlem görmeye başladığı 1986’dan beri işin içinde olan bu deneyimli yöneticiye sözü bırakalım: “Teknik altyapının iyileştirilmesi, yeni teknolojiyi kavuşmak gerektiği konusunda kimsenin itirazı yok. Ama Nasdaq’tan teknoloji desteği alıyoruz, bunun için 200 milyon dolar ödeyeceğiz. Bu yetmezmiş gibi bir de Borsa İstanbul’dan hisse vereceğiz. Bu nasıl ortaklık anlamış değilim. Borsa İstanbul’un hiç mi değeri yok?”

“O ZAMAN TEPKİ VARDI ŞİMDİ NİYE YOK”

Borsa İstanbul’un bünyesine alınmadan önce İzmir’de kurulu Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası’nın (VOB) geçen yıl teknoloji yenilemek için teklifler alındığında ortaya çıkan 8 milyon dolar rakamına büyük tepkiler oluştuğuna dikkat çekiyor. Sözlerine şöyle devam ediyor ünlü borsacı:
“O zaman kıyamet kopmuştu, 8 milyon dolar rakamı duyulduğunda. Şimdi ortada 200 milyon dolar var ama kimseden tepki yok. Üstelik, Borsa İstanbul’un içinde VOB, Altın Borsası gibi değerler var.” (EKONOMİST)