Borsa İstanbul'dan bir hisse ve üç yatırımcıya tedbir

Borsa İstanbul, Taze Kuru Gıda hisselerine 3 ay süreyle tedbir getirdi. BİST ayrıca PINSU hisselerindeki emir ve işlemleri nedeniyle de 3 yatırımcıya tedbir uygulanmasına karar verdi

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul, yapılan değerlendirmeler neticesinde bir hisse ve üç yatırımcı hakkında önleyici tedbir uygulanmasına karar verdi.

BİST tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamaya göre, Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında, Taze Kuru Gıda Sanayi Ve Ticaret (#TKURU) pay piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle, TKURU hisselerinde 16 Kasım 2020 tarihinden itibaren 3 ay süreyle "Tek Fiyat Yöntemiyle İşlem Görme", "İnternetten Emir İletiminin Kısıtlanması" ve "Emir İptalinin, Emir Miktar Azaltımının ve Emir Fiyat Kötüleştirmesinin Yasaklanması" önleyici tedbirler uygulanacak.

Ayrıca, TKURU payında halen uygulanmakta olan "Piyasa Emri ve Piyasada Limite Emir Girişinin Kısıtlanması" tedbirinin uygulanacağı son tarih ise 26 11 2020 olacak.

3 yatırımcıya tedbir

Pınar Su ve İçecek Sanayi ve Ticaret (#PINSU) hisselerindeki emir ve işlemleri nedeniyle Memet Toprak, Ertuğrul Toprak ve Alperen Toprak isimli üç yatırımcıya 16 Kasım 2020 tarihinden itibaren 3 ay süreyle "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı", "Brüt Takas" ve "İnternetten Emir İletilmesinin Kısıtlanması" önleyici tedbirleri uygulanacak.

Borsa İstanbul en yüksek kapanış ile haftayı tamamladı