Borsa İstanbul’da hangi hisse hangi pazarda yer alacak?

Borsa İstanbul’da 4 Kasım’da başlayacak yeni dönemde hangi hisse hangi pazarda işlem görmeye başlayacak?

BORSAGUNDEM.COM/ÖZEL HABER

Borsa İstanbul, yatırımcı sayısını ve çeşitliliğini artırmak için pay piyasasında işlem gören hisseleri sınıflandırdığı pazar yapısında değişikliğe gitme kararı aldı.

Borsa İstanbul'daki şu anda Yıldız Pazar ve Ana Pazar olarak sınıflandırılan yapı, 4 Kasım itibarıyla Yıldız 1 ve Yıldız 2, Ana 1 ve Ana 2 şeklinde ikiye ayrılacak. Bu pazarlardaki hisselere uygulanan işlem esaslarında da değişiklik yapılacak.

Yapılan değişikliklere göre Yıldız 1 pazarında yer alan hisse senetlerinin açığa satışında yukarı adım (uptick) kuralı kaldırılacak.

Değişiklik kapsamında Kolektif Yatırım Ürünleri ve Yapılandırılmış Ürünler Pazarı'nda yer alan Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları (GYO), Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklıkları (GSYO) ve Menkul Kıymet Yatırım Ortaklıkları da Yıldız ve Ana Pazar'a alınacak.

Düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle birlikte Sermaye Piyasası Kurulu'nun paylara yönelik ABCD gruplandırma düzenlemesi yürürlükten kalkacak.

Ancak herkesin merak ettiği Yakın İzleme Pazarı (Gözaltı Pazarı) ve Gelişen İşletmeler Pazarı ise aynı şekilde uygulanmaya devam edecek. Gözaltı Pazarı’nda bir değişiklik yapılmayacak.

İŞTE YENİ UYGULAMANIN DETAYLARI: