Borsa İstanbul faiz kararı sonrası çakıldı

Merkez Bankası'nın faizi yüzde 17.75'te sabit tutmasının ardından dolar fırladı, BİST günü yüzde 3.33 oranında düşüşle 92 bin 133 puandan tamamladı

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul'a Merkez Bankası darbe vurdu. Piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıklayan Merkez değişikliğe gitmedi ve yüzde 17.75'te sabit bıraktı. Piyasanın beklentisi ise 100 baz puan artış yönündeydi.

Güne pozitif başlayan BİST karışık seyre yönelmişti ve faiz kararının hemen ardından sert düşüş yaşadı.

Borsa İstanbul güne yüzde 0.23 oranında yükselişle 95 bin 524 puandan başladı.

Kısa süre pozitif tarafta tutunan BİST, banka ve sanayi hisselerine gelen satışlarla düşüşe geçti. Karışık seyirde bulunan Borsa İstanbul gün ortasına yüzde 0.56 oranında düşüşle 94 bin 771 puandan girdi. 

Merkez Bankası'nın faizi sabit bırakmasıyla birlikte BİST gün ortasından çıkar çıkmaz yüzde 3'ü bulan satışla karşılaştı.

Kapanışa kadar olumsuz seyrini sürdüren Borsa İstanbul yüzde 3.33 oranında düşüşle 92 bin 133 puandan günü tamamladı.

Banka hisselerine gelen satışla birlikte bankacılık endeksi yüzde 6, sanayi hisselerine gelen satışla birlikte sanayi endeksi ise yüzde 3 oranında geriledi.

Açılışın ardından en düşük 91 bin 722 puan, en yüksek 95 bin 567 puan seviyesi görüldü.

Yüksek gelen enflasyon ve cari açıkla birlikte bozulan mali disiplin yatırımcılar tarafından endişe ile izleniyor.

Merkez faizi sabit tuttu

Günün önemli şirket haberleri 24/07/2018

Bugün açıklanacak önemli veriler 24/07/2018

KÜRESEL PİYASALAR

Asya borsalarında teknoloji hisseleri, internet devi Alphabet'in beklentilerin üzerinde açıkladığı bilançodan destek bulurken; küresel tahvil piyasaları merkez bankası sıkılaştırması ve haftanın ilerleyen günlerine açıklanacak ABD ekonomik büyümesinin güçlü gelme riski söylemleriyle temkinli seyir izliyor. Google'ın ana hissedarı Alphabet hisseleri borsa kapanışından sonra yüzde 3.6 yükselerek rekor seviyeyi gördü. S&P 500 endeksi yüzde 0.18 ve Nasdaq yüzde 0.28 yükselirken, Dow Jones endeksi ise yüzde 0.06 geriledi.
Şanghay hisseleri, Beijing'in şirket vergi indirimlerini de kapsayan daha "güçlü" bir maliye politikası benimseyeceği haberinden destek aldı.
Çin lokomotif hisseleri yüzde 1.6 artışla bir ayın zirvesine yükselirken, Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MCSI endeksi yüzde 0.62 yükseldi.