Borsa dolandırıcılarının ‘Öztürk’ yalanı

Borsa kulislerine İZTAR’ı Galip Öztürk’ün alacağı yönünde yalan haber yayan Ankaralı ekibin küçük yatırımcı avına çıktığı öne sürülüyor

BORSAGUNDEM.COM / KULİS HABER

İz Hayvancılık Tarım (İZTAR) hisseleri kısa sürede 1.5 lira seviyesinden 3 liraya kadar yükseldi. Ardından borsa kulislerine şirketle ilgili söylentiler yayılmaya başlandı.

Daha sonra KAP’a yapılan açıklamada şirketin yüzde 5 oranında paylarının Hayrettin Soner Öztürk’ün satın aldığı duyuruldu. Borsa kulislerinde Hayrettin Soner Öztürk’ün, Galip Öztürk’ün akrabası olduğu ve şirketin tamamını satın alacağı yönünde asılsız iddialar konuşulmaya başlandı.

HAYRETTİN SONER ÖZTÜRK BORSAGUNDEM.COM’A KONUŞTU

Hayrettin Soner Öztürk’e ulaşarak bu iddiaların doğru olup olmadığını sorduk. Öztürk, “Benim Galip Öztürk ile hiçbir ilişkim, bağlantım ve akrabalığım yok" dedi. “Ben yatırımcıyım, birlikte hareket ettiğimiz yatırımcılar var, onlarla birlikte alım yapıyoruz” diye konuşan Öztürk, şöyle devam etti: “Bir tarım şirketi diye aldırdılar, biz de aldık sonra baktık beklediğimizi bulamadık.”
Hayrettin Soner Öztürk, Ankara Mamak’ta Angora Baca Temizleme şirketinin sahibi olarak görünüyor.

DOLANDIRICI AYHAN ÖZTÜRK BURADA DA ORTAYA ÇIKTI

Öztürk’e, “Ayhan Öztürk ya da Ankara’da başka tanıdığınız borsacı var mı?” diye sorduğumuzda ise “Ben kimseyi tanımıyorum, kendi başıma hareket ediyorum” dedi.
Ancak meşhur borsa dolandırıcısı Ayhan Öztürk, Ankaralı Nazım Özdemir, Hektör takma ismiyle tanınan Hikmet, sanal alemde ‘Borsa Tatlıcısı’ ismiyle hisse pazarlayan Ali Gürsu isimli kişilerin işi organize ettiği borsa kulislerinde dile getirilen iddia. Hayrettin Soner Öztürk’ün de bu ekip tarafından yönlendirildiği borsagundem.com’a ulaşan iddialar arasında yer alıyor.

KÜÇÜK YATIRIMCILARI TUZAĞA DÜŞÜRMEK İSTİYORLAR

Dolandırıcı Ayhan Öztürk ve Nazım Özdemir ismi geçmişte Ulaş Turizm hisselerinde de birlikte anılmıştı.
Bu ekibin şirketi Galip Öztürk’ün alacağı yönündeki yalan haberleri yayarak yatırımcıları hisseye çekmek istedikleri ileri sürülüyor.
Birçok hissede binlerce yatırımcıyı mağdur eden bu isimlere karşı yatırımcıların dikkatli olmaları öneriliyor.