BOE teşvik artırımını istemiyor

Bank of England yetkilileri bugün açıklanan tutanaklara göre varlık alım programını değiştirmemek konusunda oy birliğiyle karar aldılar

İngiltere Merkez Bankası (BOE) yetkilileri ekonomik görünümün gelişmesi üzerine daha fazla teşviğin gerek olmadığı kararına vararak oy birliğiyle politikayı değiştirmeme kararı aldı.
Ağustos ayında gerçekleştirilen toplantıda bazı Para Politikası Kurulu (MPC) üyelerinin politikanın daha da gevşetilmesi için "önemli" nedenler gördüklerini belirtirken, 3-4 Eylül toplantısı tutanakları "hiç bir üyenin şu an daha fazla teşviğe gerek olmadığını savunduğu"nu gösterdi. Pound yükseldi.
Bugün Londra'da açıklanan tutanaklar aynı zamanda varlık alım programlarının 375 milyar poundda tutulması ve gösterge faiz oranının rekor düşük seviye olan yüzde 0.5'te kalması konusunda 9 "evet" oyuna karşılık 0 "hayır" oyu kullanıldı.
BOE'den yapılan açıklamada "Yerel bazda ekonomik toparlanmanın sağlamlaştığına yönelik güçlü sinyaller var. Son zamanlardaki veriler büyüme profiline yukarı yönlü riskler oluşturdu" ifadeleri kullanıldı.
Britanya ekonomisi son aylarda artan ekonomik güçlenme sinyalleri verirken, BOE yetkilileri geçtiğimiz ay yüzde 0.5 olarak belirledikleri büyüme tahminlerini yüzde 0.7'ye yükseltti. Başkan Mark Carney önderliğindeki MPC geçtiğimiz ay faizler konusunda ileriye dönük rehberlik sunarak işsizlik oranı en az yüzde 7'ye düşene kadar faizleri düşük tutacağını açıkladı.
Pound tutanakların ardından dolar karşısında kazançlarını genişleterek Londra saatiyle 09:33'te 1.5950 dolar seviyesinden işlem gördü ve yüzde 0.3 değer kazanmış oldu.