Merkez faiz artıracak mı

Blackrock ve Capital Economics Türkiye'nin faiz artırması gerektiğine yönelik açıklamalarda bulundu

Dünyanın en büyük fonlarından bir olan Blackrock'ın Para Piyasası Müdürü Pablo Goldberg, Türkiye'nin faiz artışına ihtiyacı olduğunu söyledi.
BlackRock Para Piyasası Müdürü Pablo Goldberg, Bloomberg TV’de Türkiye’nin rahatlaması için bir faiz artışına ve hükümetin ekonomik düzeltmeye bağlılığına ihtiyacı olduğunu söyledi.
Goldberg, "Piyasalar bir artış için bekliyor, bu artış pozitif olabilir. Türkiye de Arjantin gibi yüksek dolar cinsi fonlama ihtiyacı nedeniyle kırılgan.

Capital Economics, "TCMB'den önümüzdeki günlerde faiz artırımı gelebilir"

Capital Economics, Türk Lirası'nın son birkaç gündeki değer kaybının TCMB'yi faiz oranlarını agresif şekilde artırmaya teşvik edeceğine öngördüklerini bildirdi.
Capital Economics bugün yayınladığı "Gelişmekte Olan Avrupa Ekonomileri Güncellemesi" raporunda, "TCMB'den önümüzdeki aylarda bir hafta vadeli repo faizini 200 baz puan artırmasını bekliyorduk.

Ancak bu artırımın önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi giderek daha olası hale geliyor" ifadelerine yer verdi. Hükümetin ABD ile ilişkilerinin iyileştirmek için tavizler vermesi gerektiğini belirten Capital Economics, bu olmadığı takdirde TCMB'nin 13 Eylül'deki toplantıya kadar beklemesinin zor olacağını da savundu.