BIST'ten, bir şirkete ilave tedbir uygulama kararı

Borsa İstanbul, yapılan değerlendirmeler sonucunda Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'ne tedbir uygulanacağını açıkladı

Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında, piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle  Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (#AGYO)  payında 24/08/2021 tarihinden itibaren 1 ay süreyle mevcut "Açığa Satış Yasağına" ilave olarak "Kredili İşlem Yasağı", "Brüt Takas" ve "Emir İptalinin, Emir Miktar Azaltımı ile Emir Fiyat Kötüleştirmesinin Yasaklanması" önleyici tedbirleri uygulanacak.

Borsa İstanbul tarafından KAP'a yapılan bildirimde şu ifadelere yer verildi:

Borsa İstanbul A.Ş. Piyasalarında Uygulanacak Gözetim Tedbirleri Yönergesi'nin 5. ve 6. maddelerindeki hükümler çerçevesinde Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında, piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (AGYO.E) payında 24/08/2021 tarihinden itibaren 1 ay süreyle mevcut "Açığa Satış Yasağına" ilave olarak "Kredili İşlem Yasağı", "Brüt Takas" ve "Emir İptalinin, Emir Miktar Azaltımı ile Emir Fiyat Kötüleştirmesinin Yasaklanması" önleyici tedbirleri uygulanacaktır.
Tedbirlerin uygulanacağı son tarih 23/09/2021'dir.

Verusa Holding madeninden 'gümüş' çıktı

 

BİST'in haftaya güçlü başladığı gün en çok değer kaybeden 20 hisse

 

BIST 100'de bugün en çok BRYAT ve VESBE değer kazandı