BİST'teki 13 şirketin pazarı değişiyor

BİST'te işlem gören 13 şirketin 1 Şubat 2019 itibariyle pazarlarının değişeceği açıklandı

Borsa İstanbul Yönetimi, hisseleri BİST'te işlem gören 13 şirkette pazar değişikliğine gidileceğini duyurdu. BİST tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, Yıldız Pazar'da ve Ana Pazar'da işlem görecek payların tespit edilmesi amacıyla yapılan değerlendirme sonucunda pazar değişiklik işlemleri 1 Şubat 2019 tarihinden itibaren geçerli olacak.

BİST tarafından konuyla ilgili KAP'a gönderilen açıklamanın tamamı ve pazar değişikliklerine ilişkin detaylar şu şekilde:

Borsamız Kotasyon Yönergesi'nin Yıldız Pazar ile Ana Pazar arasında geçişleri düzenleyen 33. maddesi çerçevesinde, Yıldız Pazar'da ve Ana Pazar'da işlem görecek payların tespit edilmesi amacıyla yapılan 2018 yılı Temmuz-Aralık dönemine ilişkin dönemsel değerlendirme çalışması sonucunda,

A) Halen Yıldız Pazar'da işlem görmekte olan şirketlerden fiili dolaşımdaki paylarının ortalama piyasa değeri 100 milyon TL'nin altında olan ve BIST 100 endeksi kapsamında bulunmayan Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş., Carrefoursa Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi A.Ş., Pınar Entegre Et ve Un Sanayii A.Ş., Kron Telekomünikasyon Hizmetleri A.Ş., Adel Kalemcilik Ticaret ve Sanayi A.Ş., Karel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Katmerciler Araç Üstü Ekipman Sanayi ve Ticaret A.Ş., Lokman Hekim Engürüsağ Sağlık, Turizm, Eğitim Hiz. ve İnş. Taah. A.Ş., Menderes Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş., Ayen Enerji A.Ş. ve Datagate Bilgisayar Malzemeleri Ticaret A.Ş. payları 01/02/2019 tarihinden itibaren Ana Pazar'a;

B) Ana Pazar'da işlem görmekte olan şirketlerden fiili dolaşımdaki paylarının ortalama piyasa değeri 100 milyon TL'nin üzerinde olan Adese Alışveriş Merkezleri Ticaret A.Ş. payları ile Adana Çimento Sanayii T.A.Ş.'nin C grubu payları 01/02/2019 tarihinden itibaren Yıldız Pazar'a alınacaktır.

Not: Tablonun büyük halini ayrı bir sekmede açmak için üzerine tıklayabilirsiniz.