BİST, Global Menkul Değerler'e tek fiyat tedbiri getirdi

BİST, hali hazırda açığa satış, kredili işlemler yasağı ve brüt takas tedbiri uygulanan Global Menkul Değerler paylarında 15 gün süreyle tek fiyattan işlem görme tedbiri uygulanmasına karar verdi

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul, volatil seyreden Global Menkul Değerler (GLBMD) hisselerine tek fiyattan işlem görme tedbiri getirildiğini duyurdu.

BİST tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre, GLBMD hisseleri Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında 26 Aralık 2019 günü seans açılışından itibaren, 9 Ocak 2020 seans sonuna kadar tek fiyat işlem yöntemi ile işlem görecek.

Tek fiyat tedbiri, VTBS kapsamında gerekli görülmesi halinde 3. ve en son kademe tedbir olarak uygulanıyor.

HİSSEDEKİ DİĞER TEDBİRLERİN SÜRESİ UZATILDI

GLBMD paylarında uygulanmakta olan açığa satış ve kredili işlem yasağı ile brüt takas uygulaması, tek fiyat işlem yöntemi ile birlikte 9 Ocak 2020 tarihine (seans sonuna) kadar devam edecek.

KAP'ta yer alan açıklamada tedbir kararıyla ilgili ayrıca şu ifadelere yer verildi:

VBTS kapsamında getirilen tedbirler; A, B, C, D grup değişimi, pazar değişimi ve diğer nedenlerle uygulanacak olan açığa satış ve kredili işlem yasaklarından ve brüt takas uygulamasından ayrı olarak değerlendirilmelidir. Piyasa yapıcılı sürekli işlem yöntemiyle işlem gören paylarda, tedbir nedeniyle tek fiyat işlem yöntemi uygulandığı süre boyunca piyasa yapıcılık faaliyeti yapılmaz.