BİST duyurdu: 2021'de 47 hissenin endeksi değişiyor

BİST 4 Ocak 2021 tarihinden itibaren geçerli olacak, 47 hisseyi ilgilendiren endeks içerik değişikliklerini duyurdu

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul, pazar değişiklikleri ve fiili dolaşım oranı kriterinden dolayı Piyasa Öncesi İşlem Platformu'na alınacak paylar nedeniyle 47 hisseyi etkileyecek endeks içerik değişikliklerini açıkladı.

Açıklamada BİST'in daha önce yaptığı duyurular kapsamında, fiili dolaşım oranı %5'in altında olan QNB Finansbank (#QNBFB), QNB Finans Finansal Kiralama (QNBFL), Kent Gıda (#KENT), Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası (#KLNMA), Çimentaş İzmir Çimento Fabrikası (#CMENT) ve Türk Tuborg Bira'nın (#TBORG) paylarının 4 Ocak 2021 tarihinden itibaren Piyasa Öncesi İşlem Platformu'nda Tek Fiyat işlem yöntemi ile işlem göreceği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, fiili dolaşım oranı %5'in altında kalan söz konusu payların 4 Ocak'ta, 31 Aralık 2020 tarihinde oluşan kapanış fiyatı üzerinden hesaplanan baz fiyat ile işlem görmeye devam edeceği kaydedildi.

BİST tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamaya göre, 4 Ocak 2021 tarihinden itibaren geçerli olacak endeks içerik değişiklikleri şu şekilde:

Not: Borsa İstanbul'un KAP'a gönderdiği dosyanın PDF haline ulaşmak için buraya tıklayın.

           

BİST, fiili dolaşım oranına göre hisselerin işlem göreceği pazarı belirledi

Borsa İstanbul'da önemli düzenlemeler