Bingöl'den kötü haber: Yıkılan evler var

Bingöl'ün Kiğı ilçesinde 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Elazığ Karakoçan Belediye Başkanı Ayhan Akbaba yaptığı açıklamada, "3 evin yıkıldığı bilgisini aldık" ifadelerini kullandı

Bingöl'ün Kiğı ilçesinde 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Elazığ Karakoçan Belediye Başkanı Ayhan Akbaba, "Şu ana kadar 3 evin yıkıldığının bilgisini aldık ama yıkılan evlerin sayısı artacak gibi gözüküyor" dedi.

AFAD verilerine göre, Bingöl’ün Kiğı ilçesinde saat 21:28’de büyük bir deprem meydana geldi. 5.2 büyüklüğündeki deprem, yerin 15.51 kilometre derinliğinde oldu.

KANDİLLİ: 5.3 BÜYÜKLÜĞÜNDE

Kandilli Rasathanesi ise depremin Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde olduğunu aktardı. Kandilli’nin verilerine göre, 5.3 büyüklüğündeki deprem yerin 4.6 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Deprem Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt, Erzurum ve Elazığ’da da hissedildi.

‘3 EV YIKILDI’

Elazığ Karakoçan Belediye Başkanı Ayhan Akbaba, “Şu ana kadar 3 evin yıkıldığının bilgisini aldık ama yıkılan evlerin sayısı artacak gibi gözüküyor” dedi.

Akbaba sosyal medya hesabından da “Merkez üssü İlçemiz Kuşbayırı köyünde meydana gelen 5.3 şiddetindeki depremde, ilçe merkezimizde tüm ekiplerimiz sahada olup şuana kadar ciddi olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Sadece köylerimizde üç evin yıkıldığı bilgisi bize ulaşmış olup, enkaz altında kalan kimsemiz olmamakla birlikte, Allah'a şükür herhangi bir can kaybı bilgisi bize ulaşmamıştır. Durum netleşince tekrardan gerekli açıklamamız olacaktır” açıklamasında bulundu.

“7 TANE YIKILAN EV VAR AMA TAM YIKILMAMIŞ”

Karakoçan ilçesi Kuşbayırı Köyü Muhtarı Mehmet Düven, depremle ilgili yerel bir televizyona açıklamalarda bulundu. Can kaybının olmadığını belirten Düven, şu ifadeleri kullandı:

Yunanistan 2 Türk vatandaşını gözaltına aldı

Avrupa'nın göbeğinde kan aktı: 3 ölü, 6 yaralı

Yeni bir insan türü keşfedildi

AB, Rusya'ya yaptırımları uzatma kararı aldı