Beşiktaş hisselerinde büyük kumar

İpek Enerji hisselerinden çıkan oyuncunun Beşiktaş hisselerine girdiği konuşuluyor. Yatırımcı feryat ediyor: Yeter artık, birileri dur desin

BORSAGUNDEM.COM
Son günlerde hızla yükselen Beşiktaş hisselerinde yapılan yoğun işlemler dikkatlerden kaçmıyor. Borsa kulislerinde hisseye giren bir oyuncunun kısa vadeli ‘vur-kaç’ taktiğini hayata geçirmek istediği dile getiriliyor. Oyuncunun dün sadece bir aracı kurumdan 15 milyon liraya yakın işlem yaptığı toplamda 22 milyon lot hacme ulaştığı söyleniyor. Hesapların kendi üzerine olmadığı parası olan birkaç kişi adına işlem yaptığı ifade ediliyor. Bugün hissede daha ilk seansta işlem hacminin 50 milyon adede yaklaşması ise gözlerin bu hisseye çevrilmesinde etkili oluyor. Aynı oyuncunun geçtiğimiz günlerde de İpek Enerji tahtasında benzer işlemler yaptığı hatırlatılıyor ve 27 Ağustos tarihinde hissede yaşanan sert düşüşün sorumlusu olarak gösteriliyor.
Geçmişte aynı oyuncunun Netaş’ta benzer işlemler yaptığı ve hisselerde yaşanan sert düşüş nedeniyle binlerce yatırımcının mağdur olduğu biliniyor. Hiçbir özel durum açıklaması olmadan Beşiktaş hisselerinin 1.5 liradan kısa sürede 2 lira sınırına ulaşması ise endişeleri artırıyor. Borsa kulislerinde, yapılan işlemlerin hiç ‘masum’ olmadığı, geçmişte hakkında çok sayıda manipülasyon suçlaması yapılan oyuncunun yeni bir operasyonla cebini doldurmayı planladığı iddia ediliyor.