Bakan Pekcan'dan ihracatçılara çağrı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Katma değeri yüksek ve markalı ürün ihracatımızı artırmak için ihracatçımıza bu yıl 3 milyar 104 milyon TL civarında destek vermeyi öngörüyoruz" dedi

Ticaret Odası Ruhsar Pekcan, TOBB ve TEPAV iş birliğiyle ilgili Türkiye'nin en hızlı 100 odası açık havada toplantıda yapılan konuşmada, KOBİ'lerin ve ihracatçıların her zaman olduğu yerde olduklarını söyledi.

 

 

Bakan Pekcan, "Kısa vadede gerek ihracat gerekse iç ticarette rekabet gücünü arttırmak üzere artık küresel bir dil haline gelen dijitalleşme alanında çok hızlı adımlar attık, atmaya da devam ediyoruz. Yine çağımızın bir gerçeği olan e-ticarete, KOBİ'lerimizin, kadın ve genç girişimcilerimizin daha fazla dahil olması için politikalar oluşturuyoruz. Yeni teknolojilerde üretimi desteklemek için ihtisas serbest bölgeleri projemizin mevzuatımızı hazırlamış bulunuyoruz." diye konuştu.

Gerek mal ihracatında, gerekse hizmet ihracatında hem Bakanlık olarak destekler vererek hem de Eximbank'la inovatif ihracatçıların daha fazla yanında olduklarını anlatan Pekcan, "Ticaret Bakanlığımız teşkilatı altında blockchain, davranışsal iktisat gibi yeni kavramları, yeni teknolojileri, genç ve kadın girişimcileri takip eden daireler kurmuş bulunuyoruz. Yine yenilikçi sektörlerde kendini kanıtlamış girişimcilerle beraber ortak inovatif ticari politikalar geliştirme üzere 'Yenilikçi Ticaret Platformunu' oluşturduk." ifadesini kullandı.

"kolaydestek.com.tr'den hepsini rahatça görebiliyorsunuz"

İhracatçılara yönelik desteklere de değinen Pekcan, şunları kaydetti:

"Katma değeri yüksek ve markalı ürün ihracatı için bir kOBİ düzeyinden başlayarak, kurumsallaşma ve global marka olma yolunda ilerleyen onu seviyedeki ihracatçımıza bu yıl 3 milyar 104 milyon TL üzerinden destek vermeyi planlıyoruz. Lütfen bu destekleri, kolaydestek.com.tr'den rahatça KOBİ'lere, genç ve kadın girişimcilere yaygınlaştırması için eğitimlerinizi devam ettirerek.

Türkiye'nin en hızlı planlama 100'ü temsil ediyor de tebrik eden Pekcan, bu firmaların, uzak kalkınması ve büyümesi için çalışıyoruz ile birlikte Türkiye'nin tümüyle hedeflerine emin adımlarla ulaşabiliyorken sözlerine ekledi.