Ayı piyasasındaki Wall Street'ten pozitif sinyaller

Wall Street hafta boyunca korona virüs sebebiyle devam eden kaybına cuma günü son verebilir. Fakat ayı piyasasına giren ABD borsaları için bu cılız yükseliş yaraları sarmaya yetmeyecek.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerikan borsaları Cuma günü için toparlanma sinyalleri veriyor. ABD vadeli endeksleri artıda seyrediyor. Endeksler yüzde 2'ye varan yükselişler kaydedior ancak, Wall Street’in bu yükselişi bu hafta yaşanan keskin düşüşlerden sonra oldukça sönük kalacak gibi gözüküyor.

Perşembe günü S&P 500 ve Nasdaq kompozit endeksi de son yükselişe oranla %20’lik düşüş göstererek ayı piyasasına katıldı. Dow Jones gün sonuna doğru 500 puanlık gerilemeden 450 puanlık yükselişe geçti. 
Perşembe günü, likidite korkularının korona virüs salgınına katılması ve hastalığın ekonomi üzerindeki etkisiyle birlikte yatırımcıları sarsmasıyla hisse senetleri piyasası tekrar çöktü. Fed, finansal sisteme 1,5 trilyon dolarlık geçici likidite enjekte edeceğini açıkladı, ancak küresel piyasalar ABD Başkanı Donald Trump'ın Çarşamba gecesi yaptığı konuşmada somut planlarının olmaması nedeniyle dehşete düştü. Trump’ın konuşması, Kongre'nin geniş kapsamlı bir yardım tasarısı üzerinde anlaşmaya varmamasından dolayı hayal kırıklığına uğrayan yatırımcılara pek güven vermedi.

ABD merkezli finansal yönetim firması Capitol Securities Management'ın baş ekonomi stratejisti Kent Engelke, Perşembe günü MarketWatch'a verdiği demeçte, "En büyük sorun korona virüs değil, gelişmekte olan likidite krizi" ifadelerini kullandı. "Dürüst olmak gerekirse bu oldukça korkutucu. Bu gerçekten piyasaya olan güveninizi sarsıyor."