Ayhan Öztürk yatırımcı avına çıktı

Kodesten çıkınca borsaya dalan Ayhan Öztürk, Facebook’a kamp kurdu, hisse pazarlamaya başladı. Uzmanlar yatırımcıları uyardı

BORSAGUNDEM.COM/KULİS HABER

Borsanın en sakıncalı isimlerinden biri olan Ayhan Öztürk kodesten çıkar çıkmaz yeniden borsaya daldı. Ulaşlar Turizm hisselerinde Ankara destekli bir fiyat hareketi yapan Ayhan Öztürk, iddiaya göre şimdi de Facebook üzerinden kurduğu kapalı gruplar üzerinden Oylum Sınai Yatırımlar hissesi pazarlıyormuş. Ayhan Öztürk’ün yine Ankaralı grubun hesaplarını yönettiği ileri sürülüyor.
Hisse aldırdığı kişileri zarar uğratan sonra da karşılığında senet imzalayan Ayhan Öztürk borçlarını ödemediği için yaklaşık bir buçuk ay önce hapse girmişti.

DÜZCE EMNİYETİ’NE GİDİP İMZA VERİYOR

Latek Lojistik hisselerinde manipülasyon yaptığı gerekçesiyle hakkında suç duyurusu yapılan ve yargılanmaya devam eden Ayhan Öztürk’ün davalara katılmadığı için hakkında yakalama emri çıkartıldığı ortaya çıktı. Bu yüzden denetimli serbestlik kapsamında her gün Düzce’de emniyete gidip imza veren Ayhan Öztürk’ün, Ankara-Düzce arasında mekik dokuduğu belirtiliyor.
Ericom, Ar Tarım ve CLK Holding’e dönüşen Karkim’in, iflasın eşiğine gelerek borsa kotundan çıkmasının sorumlu olarak gösterilen Ayhan Öztürk’e inanan binlerce yatırımcının mağdur olduğu biliniyor.
Facebook’ta hisse pazarlamaya devam eden Ayhan Öztürk, “Borsada sonsuz kazanma imkanı” sloganıyla masum yatırımcıları avına düşürmeye çalışıyor.

KENDİSİNİ BAKIN NASIL TANITIYOR?

Sanal alemde kendisini, “25 Yılın Deneyimi, Ekonomist, Analist, Küçük Yatırımcı, Büyük Yatırımcı, Kurumsal Finasman Danışmanlığında Liderlik (11 halka arz, 4 M&A Deneyimi) 4’ü resmi 10 Halka Açık Şirket Sahipliği Deneyimi” şeklinde tanıtıyor. Ayrıca kendisini şair, düşünür ve sufi adayı olarak gösteren Ayhan Öztürk, manipülatör olduğunu da gizlemiyor. Trader olarak 30’un üzerinde hisse operasyonu yaptığını belirtiyor.
Bugüne kadar binlerce yatırımcıyı mağdur eden çok sayıda şirketin borsadan atılmasına neden olan Ayhan Öztürk’ün sanal alem üzerinden yeni mağduriyetler yaşatmasından endişe duyuluyor. Uzmanlar yatırımcıların dikkatli olmalarını öneriyor.