Ayhan Öztürk’ün son oyunu

Ar Tarım’da kredi teminatı diye kayda sokulan 4 milyon adet hisse gizli gizli piyasada satılmış

BORSAGUNDEM.COM-ARAŞTIRMA SERVİSİ

Ar Tarım’ı önce Tümer Tarım’a satan, daha sonra kendi üzerine alan Ayhan Öztürk’ün hem patronu, hem de piyasayı uyuttuğu ortaya çıktı. Tümer Tarım’ın, Ar Tarım’ı aldığını açıklamasından bir gün sonra Merkezi Kayıt Kuruluşu’na (MKK) kaydettirdiği ve kredi karşılığında rehin olarak verildiği beyan edilen 4 milyon lot hissenin borsada satıldığı öne sürüldü. 22 Nisan 2014 tarihinde KAP’a yapılan açıklamada fiili dolaşımdaki pay oranının yüzde 64’e yükseldiği görüldü. 12 Şubat 2014 tarihinde söz konusu oran yüzde 54 olarak kayıtlara geçmişti.

BEYAN EDİLEN RAKAMLARLA KAYITLI RAKAMLAR BİRBİRİNİ TUTMUYOR

Halen Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP), şirketin halka açık kısmı yüzde 44.67 olarak görünüyor. İki beyan arasında büyük uçurum var. MKK’ya kaydettirildiği dönemde fiyatı 2.60 lira seviyesinde olan hisseler bugün 1.90 liraya kadar gerilemiş durumda.

GİZLİ HİSSE SATIŞI YAPARAK ARKADAN DOLANMIŞ

Tümer Tarım’ın MKK’ya kredi teminatı diye göstererek kaydettirdiği hisselerin satılmasından dolayı Ar Tarım hisselerinin dolaşımdaki payının arttığı söyleniyor. Hisselerin gizli gizli elden çıkarıldığı iddia ediliyor. Ancak yeni SPK mevzuatlarına göre ortak satışlarından önce kamuoyunun bilgilendirilmesi ve izahname yayınlanması gerekiyor. Yeni Sermaye Piyasası Kanunu’nda bu tür işlemlere ‘arkadan dolanma’ deniliyor.

AYHAN ÖZTÜRK’ÜN SON OYUNU

Ayrıca SPK’nın gönüllü çağrı için belirlediği sürede çoktan dolmuş durumda ve çağrı yapılmadı.

CLK Holding, Ericom gibi halka açık iki şirketi daha satın alan Ayhan Öztürk’ün para arayışı içerisine girdiği, elindeki şirketleri satmak için kapı kapı dolaştığı biliniyor. Borsa çevrelerinde “Ayhan Öztürk son oyununu oynuyor” diye konuşuluyor.