Ayhan Öztürk'ten yeni operasyon

Her hamlesi skandal olan Ayhan Öztürk bilanço beyanı ve çağrıdan kaçmak için yeni taktik geliştirdi

Tahsisli sermaye artırımlarıyla birbiri ardına şirket alım satımı yapan ve bu şirketleri sürekli olarak elden ele dolaştıran, SPK tebliğlerinde yer alan süreçleri gerçekleştirmekten kaçan Ayhan Öztürk, en son açıklamasıyla yine sahnede. Ar Tarım hisselerinin Tümer Tarım’a satılmasıyla ilgili olarak çağrı sürelerini geçiren Ayhan Öztürk, Ar Tarım’ın mali tablolarının kamuya duyurulmamasıyla ilgili olarak bir açıklama yaptı. Ancak yapılan açıklama işlem sırası kapatılan Ar Tarım’ın  mali tablolarının yayınlanması yerine, yeni bir satın alma sözleşmesinin imzalandığını içeriyor.

KAP’a gönderilen yazıda, CLK holding hisselerini tahsisli olarak satın alan Ossis Sınai Yatırımlar’ın bu hisseleri Tümer Tarım’a devredeceğini, Tümer Tarım’dan da tekrar Ar Tarım’a devri için anlaşma yapıldığı belirtiliyor.

Bununla birlikte hafta içinde Ar Tarım’ın arazilerinin Şirketin eski sahiplerine satıldığı iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Ar Tarım konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Ayhan Öztürk’ün gizli sahibi olduğu iddia edilen Tümer Tarım’ın Ar Tarım hissedarlarına yapması gereken çağrı konusunda henüz bir gelişme yaşanmadı. Ancak Tümer Tarım yeni satın alma sözleşmelerine imza atmaya devam ediyor.

Tümer Tarım ayrıca Şubat ayında Ericom hisselerini almak üzere sözleşme imzaladığını ve 45 gün içinde ödeme yapılacağını açıklamıştı. Ericom hisseleri de mali tablolarını göndermediği için geçtiğimiz hafta içinde (21/05/2014 tarihinde) borsa dışına atıldı.

Ayhan Öztürk’ün Ar Tarım ve CLK Holding ile ilgili olarak KAP’a gönderdiği  23/05/2014 tarihli açıklama şöyle: