Ayhan Öztürk yine yan çizdi

Ayhan Öztürk, Ar Tarım hisseleriyle ilgili olarak yapması gereken çağrı için gerekli finans sağlayamamasını yeni bahanelere bağladı

Ar Tarım hisselerinde çağrıdan kaçma girişimleri devam ediyor. Ayhan Öztürk tarafından KAP'a gönderilen yazıda SPK'dan, bloke konulan Ar Tarım hisselerindeki blokenin kaldırılması istendi. Çağrı için gerekli kaynağın 49 milyon TL olduğunu belirten Öztürk, Kervansaray'a yapılan uygulama şirketimize de uygulansın dedi. Ayhan Öztürk, çağrı yapılmasını bekleyen Ar Tarım hissedarlarına çağrı yapmak yerine bu kez de SPK'an 60 gün süre istedi.  

Ayhan Öztürk'ün KAP açıklaması şöyle:

''Sermaye Piyasası Kurulu' ndan, İLK VE SON KEZ olmak üzere, en az 60 günlük bir erteleme ile birlikte sadece çağrı finansmanında kullanılmak üzere hisselerimiz üzerinde bulunan satılamaz rehninin kaldırılmasını, başvurumun bu şekilde yeniden işleme alınmasını talep etmiş bulunuyorum. Gerekli finansman daha erken sağlanırsa çağrı sürecine ivedilikle başlanacaktır. Çağrıya ilişkin olarak, Sayın Ortaklarımıza verdiğim taahhüdüm geçerlidir.

Gönüllü Pay Alım Teklifim ile alakalı olarak daha önce Sermaye Piyasası Kuruluna bildirmiş olduğum gayrimenkullerimizin satışı ile ilgili bazı sorunlar ortaya çıkmıştır. Hali hazırda çiftliğimize yapılan alım teklifinin yeniden revize edilmesi kararı ve istenen belgelerin çokluğu nedeniyle fon blokesi yapılamamıştır. Son durum değerlendirildiğinde, başka çıkış yolları da aranmış ve bir banka ile çift yönlü kredi başvurusu yapılmıştır. Birinci başvurumuz çiftliğimizin bir başkası tarafından satın alınmak istemesi durumunda işletme kredisi başvurusu, bir diğeri de  çağrı finansmanı için hisselerin bloke edilerek kredi kullanılması işlemidir. Bu kredi başvurularının sonuçları henüz netleşmemiş olup sonuç beklenmektedir.

Aynı zamanda gayrimenkullerimizin ve çiftliğimizin satışı için yabancı bir şahıs ve Türkiye'de faaliyet gösteren önemli bir yem üreticisi ile de yapılan görüşmelerimiz devam etmektedir. Konunun önemli nitelikte bir işlem olması sebebiyle kaynak sağlamak için her türlü girişim yapılmış ve yapılmaya devam edilmektedir.

Şirketimizin gözaltı pazarında ve brüt takasta olması sebebiyle işlemlerimizin hızlandırılması zaman almaktadır. Aynı zamanda bilanço dönemi olmasına rağmen teknik sebeplerden dolayı finansallarımızın yayınlanamaması ayrıca bir sorun oluşturmuştur. Genel Kurul yapılamadığından dolayı yetkili denetçimizin atanamaması ve Genel Kurul tarihinin belirli olmaması veya mahkeme tarafından atanacak denetçi için mahkeme sonucunun beklenmesinin zaman alması gibi sebeplerle aksaklıklar yaşamış bulunuyoruz. 

Çağrı yükümlülüğümün yaklaşık 49.000.000 TL olduğu düşünülürse yapacağımız tüm işlemlerin bu çağrıyı karşılayabilecek durumda olması önemlidir. Her ne şart altında olursa olsun Sermaye Piyasası Kuruluna vermiş olduğum çağrıdan vazgeçmeyeceğim hakkındaki taahütnamem geçerlidir.

Şirketlerimizin faaliyetlerinin gelişerek hayatına devam edebilmesi şu an birinci önceliğimiz olup her türlü önlem alınmaya çalışılmaktadır.

Sermaye Piyasası Kurulu' ndan, Kredi başvurularımızın ve/veya diğer satış işlemlerimizin gerçekleştirilebilmesi için 19/08/2014 tarihli SPK Bülteninde Kervansaray Yatırım Holdinge yapılan uygulamanın şirketimiz içinde uygulanmasını talep etmiş bulunuyoruz.

Kervansaray Holding'e önerilen uygulamalar 19/08/2014 Tarihli Kurul Bülteninde şöyledir.;

Kervansaray Yatırım Holding A.Ş.'nin (Şirket) S.İ.S. Sayılgan İplik Tekstil Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile devralma suretiyle birleşmesi neticesinde Şirket sermayesini temsil eden payların % 72,87'sine sahip olarak Şirket'in yönetim kontrolünü elde eden Zeynep TÜMER'den pay alım teklifinde bulunma yükümlülüğünün yerine getirilmesi nedeniyle talep edilen savunmanın ve Zeynep TÜMER'in savunma yazısında yer alan pay alım teklifinde bulunma zorunluluğundan muafiyet talebinin değerlendirilmesi sonucunda;

b) 22.04.2014 tarih ve 12/376 sayılı Kurulumuz kararı kapsamında Zeynep TÜMER hakkında bu aşamada idari para cezası uygulanmamasına, anılan şahsa son defa olmak üzere pay alım teklifinde bulunmak amacıyla Kurulumuza başvurulması için Kurul Karar tarihinden itibaren bir aylık süre tanınmasına, 

c) Kurul Karar Organı'nın 22.04.2014 tarih ve 12/376 sayılı kararı uyarınca Zeynep TÜMER'in sahip olduğu ve pay alım teklifi yükümlülüğü yerine getirilinceye kadar Borsa'da alım satıma konu yapılamayacak paylar statüsüne alınan payların, pay alım teklifinin gerçekleştirilebilmesini teminen, gerçekleştirilecek pay satışlarından veya payların teminat gösterilmesi, rehin verilmesi vb. işlemler suretiyle elde edilecek kaynağın pay alım teklifinde kullanılması ve bu hususta Kurulumuza başvuru yapılması kaydıyla Borsa'da alım satıma konu yapılacak paylar haline getirilebilmesine,

d) (b) bendinde belirtilen sürede pay alım teklifinde bulunmak amacıyla Zeynep TÜMER tarafından Kurulumuza başvuruda bulunulmaması halinde, anılan şahıs hakkında Kurulumuzun 22.04.2014 tarih ve 12/376 sayılı kararı kapsamında işlem tesis edilmesine,

e) Pay alım teklifi yükümlülüğünün yerine getirilmemiş olması nedeniyle, Şirket ortaklarının varsa meydana gelmiş zararlarının tazmini için yargı yoluna başvurabilecekleri hususunun Kurulumuz Bülteni ile duyurulmasına, karar verilmiştir.

Şirketlerimizin içinde bulunduğu durum göz önüne alındığında; Sermaye Piyasası Kurulu' ndan İLK VE SON KEZ en az 60 günlük bir erteleme ile birlikte sadece çağrı finansmanında kullanılmak üzere hisselerimiz üzerinde bulunan satılamaz rehninin kaldırılmasını başvurumun bu şekilde yeniden işleme alınmasını talep etmiş bulunmakla beraber, finansmanın daha erken sağlanması durumunda çağrı sürecine ivedilikle başlanacaktır. 

Gönüllü Pay Alım Teklifi'nin yapılabilmesi için yukarıda belirttiğimiz kaynak temin etmede zamana ihtiyacımız olduğu açık olduğu gibi şirketlerimizin faaliyetlerinde devam etmesi de önemli ve gereklidir.''