Aydın Doğan: Yeni iş planım yok

Aydın Doğan, Doğan Medya için Demirören Grubu ile başlanan satış görüşmesiyle ilgili soruları yanıtladı. Doğan, satış için baskı görmediğini söylerken, “Benden 1 milyar dolar vergi alanların hepsi FETÖ'cü çıktı" dedi

Doğan Grubu Onursal Başkanı Aydın Doğan, Doğan Yayın Grubu için Demirören Grubu ile başlanan satış görüşmesiyle ilgili T24.com.tr’nin sorularını yanıtladı. Aydın Doğan, satış için baskı görmediğini söylerken, “59 yıllık iş hayatımın 40 yılı medyada geçti. İnsan hüzünleniyor tabii” dedi.

T24.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Doğan Akın’ın “Satış için baskı gördünüz mü sorusuna “Hayır” yanıtını veren Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, “Ama bu sektörde çok çektim. Benden 1 milyar dolar vergi aldılar. Sonra da 260 milyon dolar aldılar. Bunu yapanların 16’sı da FETÖ’cü çıktı. Kimi tutuklandı, kimi kaçtı, ama 16’sı birden FETÖ’cü çıktı. Bu vergiyi benden niye aldılar hâlâ anlamadım” diye konuştu.

TÜRKİYE DIŞINDA YAŞAYAMAM

Aydın Doğan, hayatını Türkiye dışında sürdüreceği iddialarıyla ilgili ise “Hayır, ben Türkiye dışında yapamam, yaşayamam. Ben Anadolu’nun ortasından geldim. Yurtdışına gidip de Türkiye’ye döndüğümde toprağı öpüyorum. 82 yaşındayım, ama bugün “Cepheye git” deseler giderim. İki senedir yurtdışına gitmiyorum. Almanya’da matbaamız, işlerimiz var gitmiyorum. Kimseden saklı değil Londra’da otelim, evim var, kızlarımın eğitimi sırasında almıştım, ama gitmiyorum” dedi.

YENİ BİR İŞ PLANIM YOK

Doğan, yeni bir iş planının olmadığı, mevcut işleri çocuklarının sürdüreceğini ekledi: “Bir an evvel Bodrum’a gitsem, birkaç arkadaşımla otursam istiyorum. Biliyorsunuz, bizim yıllardan beri yaptığımız Rodos seferlerimiz var gazeteci arkadaşlarımla. Onu yapmak istiyorum. Yeni patronlar müsaade eder mi bilmiyorum.(Gülüyor).”