Avrupa'da yatırım karmaşası

Fransa, Almanya'nın gelecek 3 yılda 50 milyar euro ek yatırım yapmasını istiyor

Euro Bölgesi'nin 2 büyük ekonomisi Fransa ve Almanya, bölge ekonomisine yönelik büyüyen endişeler karşısında birlik içinde görünmekte zorlanıyorlar. 
Fransa Maliye Bakanı Michel Sapin ve Ekonomi Bakanı Emmanuuel Macron, Alman basınına verdikleri demeçlerde, Fransa'nın bütçe kesintilerine gittiği bir ortamda Almanya'nın Euro Bölgesi'nde büyümenin desteklenmesi için gelecek 3 yılda 50 milyar euro ek yatırım yapması gerektiğini  savundular. 
Ancak Almanya'dan böyle bir yatırım harcaması yapılacağı sinyalleri gelmiyor. Almanya Ekonomi Bakanı Sigrmar Gabriel yaptığı açıklamada, Avrupa'da büyümnin artırılmasının gerekli olduğunu, ancak bunun yapılmasının yolunun kısa vadeli teşvik programları olmadığını savundu. 
Almanya Malilye Bakanı Schauble'de Almanya'nın denk bütçe taahhütünü yerine getirmesinin önemine işaret ederken, bütçenin imkan verdiği ölçülerde yatırımları artıracaklarını söyledi. Schaeuble, Avrupa'nın ihtiyacının daha fazla özel sektör yatırımı için altyapıyı inşaa etmeye odaklanmak olduğunu savundu.