AVOD hisseleri maden açıklamasıyla yükseldi

AVOD'un iştiraki 96 milyon dolar tutarında kar bırakacak bakır rezervi buldu

AVOD Gıda ve Tarım'ın iştiraki AVOD Altın Madencilik çalışma yaptığı maden sahasında 2.7 milyon tonluk bakır rezervi keşfetti. Tespit edilen rezervin parasal karşılığı 174 milyon dolar oldu. Yapılan işletme giderleri ve harcamalar düşüldükten sonra ise 96 milyon dolarlık net kar kalacak.

Bu gelişme hisseye pozitif yansıdı. Saat 10:29 itibariyle yüzde 14.81 oranında yükselişle 0.93 lira seviyesinde işlem görüyor.

Şirketten KAP'a şu açıklama yapıldı:

İştirakimiz olan Avod Altın Madencilik A.Ş.'ne ait 200712071 numaralı maden sahasında, Alman DMT Consulting GMBH  şirketi  kontrolünde yürütülen Rezerv Tespit Çalışmaları tamamlanmıştır.
Tamamlanan çalışmada saha içerisinde toplamda 2,7  Milyon Ton %2 Tenörlü Bakır Rezervi Tespit edilmiştir. Elde edilen rezerv ile ilgili maliyet tabloları raporda bulunmaktadır. Bu tablolara istinaden 174 milyon dolarlık rezerv tespit edilmiş, tüm işletme giderleri ve harcamalar düşüldükten sonra 96 milyon dolarlık net kâr elde edileceği bildirilmiştir. DMT firmasının onaylayıp gönderdiği rapor ektedir,

RAPORA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN...